Hírek > Összesen 60 százalékkal emelkedik a szociális ágazatban dolgozók átlagbére >

Összesen 60 százalékkal emelkedik a szociális ágazatban dolgozók átlagbére

2017.03.03 14:35
2013 és 2018 között - átlagosan 60 százalékkal emelkedik a szociális ágazatban dolgozók bére, közöttük a felsőfokú végzettségűeké 67-71 százalékkal - jelentette be a szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján.
Összesen 60 százalékkal emelkedik a szociális ágazatban dolgozók átlagbére

Czibere Károly közölte, az egy hónappal ezelőtt megjelent kormányrendelet értelmében idén 7,5 milliárd forintos bérkiegészítést kapnak a felsőfokú végzettségű szociális dolgozók, köztük 4400-an a család- és gyermekjóléti szolgálatoknál tevékenykednek. Jelezte: ez a bérkiegészítés átlagosan bruttó 35 ezer forintot jelent, az emelést a napokban - januárig visszamenőleg - megkapják az érintettek.    

Azt hangoztatta, hogy a szociális ágazatban dolgozók elkötelezett munkájának egyebek mellett az az eredménye, hogy sok gyermeket nem kell állami gondozásba venni, és hogy a veszélyeztetettségi látencia évről-évre csökken.    

Tudta, hogy bankbetétben romlik a pénze?
A csökkenő kamatkörnyezetben egyre nehezebb jó hozamú befektetést találni. A betéti kamatok általában 1% alatti éves hozamot fizetnek, miközben az infláció 1,8% (KSH, 2016. dec.). Így az Ön pénze reálértéken romlik.
Töltse ki kalkulátorunkat és megoldást találhat pénzügyeire!
Milyen távra fektet be általában?
   
Mekkora éves kamatot kap jelenleg?
   
Milyen kockázat mellett fektet be Ön?
   
Milyen ügyfél Ön?
 
Milyen éves hozammal lenne Ön elégedett?
   
Szeretne adómentes befektetést?
 
Pénzügyi megoldásunk:
Ahhoz, hogy testreszabott ajánlattal tudjuk Ön felkeresni, kérjük, töltse ki a következő adatokat:
Név:
Irányítószám:
Telefon:
E-mail:
Információ: Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény törvényben foglaltak alapján személyes adataim jelen weboldalon történő megadásával hozzájárulok ahhoz, hogy adataimat a ProfitLine.hu a Személyes adatok védelméről és biztonságáról szóló adatvédelmi szabályzatában leírtak szerint kezelje és adataimat továbbítsa a Partnereink menüpontban felsorolt szolgáltató partnerei részére további egyeztetés, tájékoztatás céljából.
Köszönjük megkeresését
Köszönjük megkeresését, kollégáink hamarosan felkeresik a megadott elérhetőségek egyikén.


Emlékeztetett arra is, hogy a kormány 2014-től minden évben jelentősen növelte az ágazatban dolgozók bérét, így 2014-ben 12 milliárd forintos bérpótlékkal, 2015-ben és 2016-ban pedig 8-8 milliárd forintos bérkiegészítéssel.    

Ismertetése szerint így a szociális ágazatban dolgozók átlagbére idén 208 ezer, jövőre pedig 233 ezer forint lesz.    

 

A kormány stratégiai célja az, hogy a gyermekek megkapjanak minden olyan támogatást és segítséget, ami testi, lelki, szellemi, erkölcsi fejlődésüket szolgálja, továbbá a kormányzat meg akarja akadályozni a nélkülözés, a veszélyeztetettség, a bántalmazás és az elhanyagolás minden formáját - mondta.    

Az államtitkár szerint fontos cél az is, hogy a gyerekeket anyagi okok miatt ne kelljen kiemelni, hanem saját családjukban kapjanak meg minden támogatást, és azt is, hogy a hátrányos helyzet ne jelentsen életre szóló meghatározottságot.    

Emlékeztetett, a kormány 2016 januárjától alakította át a gyermekjóléti rendszert, a gyermekjóléti központok számát megnégyszerezte, ezekhez forrást biztosított, a gyermekvédelmi jelzőrendszert pedig megerősítette.    

Arról is beszélt, hogy a kormánynak az ágazatban dolgozók iránti megbecsülését jelzi a szociális munka napjának munkaszüneti nappá nyilvánítása, valamint az is, hogy a továbbképzési programjaikat ingyenessé teszik.    


Kocsis Máté (Fidesz-KDNP) józsefvárosi polgármester arról beszélt, az önkormányzat a kormány béremelési politikájával összhangban az elmúlt években maga is kiegészítette a szociális ágazatban dolgozók bérét. Nem csak a kormányzatnak, hanem egy adott önkormányzat vezetésének is fontos, hogy elismerje és megbecsülje a szociális ágazatban dolgozók áldozatos munkáját - mondta.    

Ismertetése szerint 2013 óta a kerületi önkormányzat 13. havi bért biztosít az ágazatban dolgozók számára, továbbá tavaly további 18 százalékkal megemelték a bölcsődei dolgozók és a szociális ágazatban dolgozók bérét. Úgy vélte, a béremelés időszerű, indokolt és megérdemelt volt. Példaként említette, hogy egy felsőfokú végzettségű, 15 éves munkatapasztalattal rendelkező kerületi dolgozó 2013-ban 140 ezer forintot keresett, ma pedig 220 ezer forintnál többet. Ehhez jön hozzá a kerület által nyújtott 13. havi bér és a 18 százalékos béremelés - fűzte hozzá.    


Kocsis Mátét arról is kérdezték, mit gondol arról, hogy az MSZP Pityinger Lászlót (Dopemant) támogatja az áprilisi józsefvárosi időközi választáson. A fideszes politikus meglepőnek mondta a szocialisták döntését, és úgy fogalmazott: amikor először hallotta a hírt, nem tudta, hogy az komoly-e, és amikor megtudta, hogy komoly, nem tudta, hogy sírjon, vagy röhögjön. Szerinte amit Dopeman képvisel, az "Józsefvárosban nem követendő érték, hanem maga a probléma". Utalt arra is, hogy az előadó művészneve, a "dope" angolul kábítószert jelent.

 

Kapcsolódó kalkulátorok:

Mennyi pénzt ér a házimunkád? - kalkulátor

Mennyi pénzt kellene keresnem, ha rendesen megfizetnének?

Mennyi esélyed van, hogy havi 1 millió Ft-ot keress?


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák