Hírek > Mikor lenne esélye az Osztrák Néppártnak a választási sikerre? >

Mikor lenne esélye az Osztrák Néppártnak a választási sikerre?

2017.03.06 03:00
Ha Sebastian Kurz osztrák külügyminiszter vezetné az Osztrák Néppártot (ÖVP), úgy a kisebbik koalíciós párt megnyerhetné a parlamenti választást - erről tanúskodik a legutóbbi felmérés, amelyet az Österreich című lap közölt vasárnapi számában.
Mikor lenne esélye az Osztrák Néppártnak a választási sikerre?

A közvélemény-kutatást a hét elején mintegy 800 ember megkérdezésével végezték. Eszerint ha Kurz vezetné a néppártot, a szavazatok 34 százalékát szerezhetné meg, míg Reinhold Mitterlehner alkancellár jelenlegi vezetése mellett a párt 19 százalékon áll. A válaszadók 84 százaléka szerint Kurz, 16 százaléka szerint pedig Mitterlehner alkalmasabb a pártelnöki posztra.
    

A jelenlegi pártvezetés mellett az ÖVP csak a harmadik helyen áll a népszerűségi listán, amelyet az FPÖ vezet 33 százalékkal, utána következnek a szociáldemokraták 29 százalékkal.
    

Ha az ÖVP-t Kurz elnökölné, úgy az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) a második helyre csúszna vissza, 26 százalékos támogatottságot érne el, míg a kormánykoalíció nagyobbik pártja, az Osztrák Szociáldemokrata Párt (SPÖ) 24 százalékot szerezne.
    

A felmérés kérdést tartalmazott a kormány menekültpolitikájáról is, amelyet a válaszadók 48 százaléka jónak tart, 33 százaléka viszont nem helyesel. 

Tudta, hogy bankbetétben romlik a pénze?
A csökkenő kamatkörnyezetben egyre nehezebb jó hozamú befektetést találni. A betéti kamatok általában 1% alatti éves hozamot fizetnek, miközben az infláció 1,8% (KSH, 2016. dec.). Így az Ön pénze reálértéken romlik.
Töltse ki kalkulátorunkat és megoldást találhat pénzügyeire!
Milyen távra fektet be általában?
   
Mekkora éves kamatot kap jelenleg?
   
Milyen kockázat mellett fektet be Ön?
   
Milyen ügyfél Ön?
 
Milyen éves hozammal lenne Ön elégedett?
   
Szeretne adómentes befektetést?
 
Pénzügyi megoldásunk:
Ahhoz, hogy testreszabott ajánlattal tudjuk Ön felkeresni, kérjük, töltse ki a következő adatokat:
Név:
Irányítószám:
Telefon:
E-mail:
Információ: Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény törvényben foglaltak alapján személyes adataim jelen weboldalon történő megadásával hozzájárulok ahhoz, hogy adataimat a ProfitLine.hu a Személyes adatok védelméről és biztonságáról szóló adatvédelmi szabályzatában leírtak szerint kezelje és adataimat továbbítsa a Partnereink menüpontban felsorolt szolgáltató partnerei részére további egyeztetés, tájékoztatás céljából.
Köszönjük megkeresését
Köszönjük megkeresését, kollégáink hamarosan felkeresik a megadott elérhetőségek egyikén.

Szombaton az amerikai Time magazin Sebastian Kurzot a jövő generációjának tíz vezető személyisége közé választotta. A lap indoklása szerint Kurz "új utat talált" a menekültügyi kérdés megoldásában. "Álláspontja nem radikális migrációellenes hozzáállást tükröz, s nem is a bármi áron végrehajtott határnyitást szorgalmazza, hanem pragmatikus, harmadik utas megoldást javasol, vagyis a menekültáradat enyhítését és a már megérkezettek integrációját" - olvasható a lapban, amely utal a miniszter által szorgalmazott és végrehajtott balkáni útvonal lezárására.
    

A tervek szerint Ausztriában legközelebb 2018 őszén tartanak parlamenti választást.

 

Kalkulátor ajánlónk:

Fix számokkal lottózol? Akkor ez neked való kalkulátor

Összeilletek-e a pároddal? Párkapcsolati kalkulátor

Mekkora az agyam a magyar átlaghoz képest?

 És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák