Hírek > Tovább csökkent a munkanélküliség Csehországban >

Tovább csökkent a munkanélküliség Csehországban

2017.03.08 14:35
Csehországban februárban 5,1 százalékra csökkent a munkanélküliség a januári 5,3 százalékról - közölte a cseh munkaügyi hivatal szerdán Prágában.
Tovább csökkent a munkanélküliség Csehországban

Februárban 380 200-an voltak munka nélkül, ami 2008 februárja óta a legalacsonyabb szám. Ugyanakkor a szabad munkahelyek száma februárban 143 098-ra emelkedett.
    

A munkaügyi hivatal értékelése szerint a munkanélküliségi helyzet javulása elsősorban a cseh gazdaság folytatódó növekedésének, illetve a kedvezőbb időjárás és néhány szezonális munka kezdetének a következménye. Új embereket vesznek fel az építőipari cégek, az erdőgazdaság, vagy a turizmus és a gyógyfürdők is.
    

Katerina Sadílková, a munkaügyi hivatal vezérigazgatója szerint várható, hogy a munkanélküliségi ráta a következő hónapokban tovább csökken.
   

Tudta, hogy bankbetétben romlik a pénze?
A csökkenő kamatkörnyezetben egyre nehezebb jó hozamú befektetést találni. A betéti kamatok általában 1% alatti éves hozamot fizetnek, miközben az infláció 1,8% (KSH, 2016. dec.). Így az Ön pénze reálértéken romlik.
Töltse ki kalkulátorunkat és megoldást találhat pénzügyeire!
Milyen távra fektet be általában?
   
Mekkora éves kamatot kap jelenleg?
   
Milyen kockázat mellett fektet be Ön?
   
Milyen ügyfél Ön?
 
Milyen éves hozammal lenne Ön elégedett?
   
Szeretne adómentes befektetést?
 
Pénzügyi megoldásunk:
Ahhoz, hogy testreszabott ajánlattal tudjuk Ön felkeresni, kérjük, töltse ki a következő adatokat:
Név:
Irányítószám:
Telefon:
E-mail:
Információ: Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény törvényben foglaltak alapján személyes adataim jelen weboldalon történő megadásával hozzájárulok ahhoz, hogy adataimat a ProfitLine.hu a Személyes adatok védelméről és biztonságáról szóló adatvédelmi szabályzatában leírtak szerint kezelje és adataimat továbbítsa a Partnereink menüpontban felsorolt szolgáltató partnerei részére további egyeztetés, tájékoztatás céljából.
Köszönjük megkeresését
Köszönjük megkeresését, kollégáink hamarosan felkeresik a megadott elérhetőségek egyikén.

A legjobb helyzet továbbra is Prágában van, ahol a munkanélküliség 3,3 százalék, míg a legrosszabb a helyzet az észak-csehországi Ústí régióban, ahol a munkanélküliség szintje februárban 7,8 százalék volt.
    

Egy szabad munkahely 2,7 munka iránt érdeklődő személyre esik. Ebből a szempontból a legrosszabb helyzetben az észak-morvaországi Karviná és Jeseník járások vannak, ahol ez a mutató 15,1, illetve 13,6, jegyezte meg Sadílková.
    

A munkaadók februárban elsősorban a segédmunkások, az építőipari munkások, tehergépkocsi-vezetők, takarítók, szakácsok és hegesztők iránt érdeklődtek.

 

Kalkulátor ajánlónk:

Fix számokkal lottózol? Akkor ez neked való kalkulátor

Összeilletek-e a pároddal? Párkapcsolati kalkulátor

Mekkora az agyam a magyar átlaghoz képest?


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák