Hírek > Egyre több amerikai állam megy szembe Donald Trumppal >

Egyre több amerikai állam megy szembe Donald Trumppal

2017.03.10 07:22
Gyarapodik azoknak az amerikai államoknak a tábora, amelyek ellenzik Donald Trump elnök beutazást korlátozó újabb rendeletét is.
Egyre több amerikai állam megy szembe Donald Trumppal

Csütörtökön, helyi idő szerint az esti órákban, Oregon állam igazságügyi tárcájának vezetője, Ellen Rosenblum is bejelentette: megtámadják a beutazást átmenetileg korlátozó újabb elnöki rendeletet. A bejelentésre azt követően került sor, hogy öt szövetségi állam - Hawaii, Washington, New York, Massachusetts és Minnesota - bejelentette: peres úton támadja meg Donald Trump második elnöki rendeletét.

 

Ellen Rosenblum - részletek említése nélkül - leszögezte: az új elnöki rendelet kárt okoz Oregonnak, lakóinak, munkaadóinak, vállalatainak, oktatási intézményeinek, egészségügyi ellátórendszerének és egész gazdaságának. Más szövetségi államok - köztük Illinois, Iowa, Vermont, Maine, Rhode Island, Connecticut, Delaware, Pennsylvania, Maryland, Virginia, Új-Mexikó, Kalifornia - nyilatkozatot tettek közzé, amelyben támogatásukról biztosítják az elnöki rendeletet jogi úton megtámadó államokat.

 

Sean Spicer, a Fehér Ház szóvivője azt hangsúlyozta: a kormányzat meggyőződése szerint az új elnöki rendelet kiállja a jogi vizsgálatok próbáját, és a Fehér Ház "bizakodó". Donald Trump hétfőn írta alá a beutazásokat egyes országokból átmenetileg korlátozó új rendeletét, amely az első - január 27-én megjelent - rendelet módosított változata. Elvileg március 16-án kell életbe lépnie. Az előző rendelethez hasonlóan ezt is átmeneti időre szánja a kormányzat, s ezalatt kidolgozza a határellenőrzés új és szigorúbb módszereit.


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák