Hírek > 2010 óta a legalacsonyabb eredményt érte el a BMW >

2010 óta a legalacsonyabb eredményt érte el a BMW

2017.03.10 11:10
A csütörtökön publikált előzetes adatok alapján a BMW-nek nem sikerült elérnie 2016-os eredménycélját, de legalább 2017-ben az eredmény növekedésére számít a társaság.

Az évet 9,39 milliárd eurós EBIT eredménnyel zárta az autógyártó, ami alulmúlta a 9,82 milliárd eurós várakozást, sőt csökkenést jelent a 2015-ben elért 9,6 milliárd euróhoz képest is.

 

A most publikált eredmény 2010 óta a leggyengébb eredménye a társaságnak. A cég előrejelzése szerint 2017-ben némi emelkedés lesz majd tapasztalható. A bruttó marzs 9,2%-ról 8,9%-ra esett a fejlesztési költségek megugrása és a növekvő verseny miatt. A BMW 2021-re tervezi önvezető elektromos autójának megjelenését.

 

A BMW tőzsdei részvény árfolyamának alakulása

 

BMW tőzsdei részvény árfolyam

 

 

A részletes eredmény március 21-én fog megjelenni. A gyenge negyedéves számok hatására negatív árfolyam reakció volt tapasztalható.És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Kapcsolódó hírek

Legfrissebb fórum témák