Hírek > Egy friss felmérés szerint Emmanuel Macron átvette a vezetést Marine Le Pentől >

Egy friss felmérés szerint Emmanuel Macron átvette a vezetést Marine Le Pentől

2017.03.10 15:00
A függetlenként induló Emmanuel Macron volt szocialista gazdasági miniszter egy újabb felmérés szerint is átvette a vezetést Marine le Pentől, a radikális jobboldalinak tartott Nemzeti Front elnökétől a hat hét múlva esedékes francia elnökválasztás első fordulójában - derült ki a Harris Interactive csütörtökön nyilvánosságra hozott felméréséből.
Egy friss felmérés szerint Emmanuel Macron átvette a vezetést Marine Le Pentől

  Az Odoxa intézet már a hétvégén azt jelezte, hogy Macron az élre tört.
    

A Harris Interactive-nál a centrista jelölt az elmúlt két hétben hat százalékpontot javított és jelenleg 26 százalékon áll, míg Marine Le Pen támogatottsága nem változott, és továbbra is 25 százalékos.
    

A második fordulóban Emmanuel Macron 65 százalékkal biztos győzelmet aratna a 35 százalékot elérő Le Pen felett, ha most tartanák a választást. Macron öt százalékpontot javított, Le Pen pedig ugyanennyit rontott az elmúlt két hétben, ezért ismét kinyílt az olló a két legesélyesebb jelölt között.
    

Harmadik helyen a családtagjai feltételezett fiktív parlamenti foglalkoztatásával megvádolt Francois Fillon konzervatív jelölt áll 20 százalékkal, ami egy ponttal kevesebb, mint két hete.
    

Benoit Hamon szocialista jelölt 13, míg a baloldali radikális Jean-Luc Mélenchon 12 százalékon áll, mindketten egy százalékpontot rontottak az előző felmérés óta.
    A megkérdezetteknek a választáskor 63 százalékban a jelölt programja számít, 57 százalék számára fontos, hogy a jelölt képes új elképzeléseket bemutatni, 54 százalék a jelölt becsületességét emelte ki.
    

A franciák 82 százaléka állítja azt, hogy nagyon érdekli az elnökválasztás, míg 18 százalékukat egyáltalán nem.
    

A reprezentatív felmérés március 6. és 8. között 4533 francia választópolgár megkérdezésével készült.

 

Kalkulátor ajánlónk:

Fix számokkal lottózol? Akkor ez neked való kalkulátor

Összeilletek-e a pároddal? Párkapcsolati kalkulátor

Mekkora az agyam a magyar átlaghoz képest?


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák