Hírek > Gyengült a BUX a héten >

Gyengült a BUX a héten

2017.03.12 10:30
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX pénteken 32 727,24 ponton, az előző hetinél 466,57 ponttal, 1,41 százalékkal alacsonyabban zárt, csökkenő forgalom mellett.
Gyengült a BUX a héten

A részvénypiac heti forgalma 47,93 milliárd forintot ért el az előző heti 59,8 milliárd forinttal szemben.
   
A nagy papírok közül a Magyar Telekom tudott a leginkább erősödni, a papír árfolyama 0,60 százalékkal nőtt, 501 forinton zárta a kereskedést, heti forgalma 2,54 milliárd forintot tett ki.
   
A Richter árfolyama 0,49 százalékkal nőtt, pénteken 6535 forinton fejezte be a kereskedést, heti forgalma 7,82 milliárd forint volt.
   

Tudta, hogy bankbetétben romlik a pénze?
A csökkenő kamatkörnyezetben egyre nehezebb jó hozamú befektetést találni. A betéti kamatok általában 1% alatti éves hozamot fizetnek, miközben az infláció 1,8% (KSH, 2016. dec.). Így az Ön pénze reálértéken romlik.
Töltse ki kalkulátorunkat és megoldást találhat pénzügyeire!
Milyen távra fektet be általában?
   
Mekkora éves kamatot kap jelenleg?
   
Milyen kockázat mellett fektet be Ön?
   
Milyen ügyfél Ön?
 
Milyen éves hozammal lenne Ön elégedett?
   
Szeretne adómentes befektetést?
 
Pénzügyi megoldásunk:
Ahhoz, hogy testreszabott ajánlattal tudjuk Ön felkeresni, kérjük, töltse ki a következő adatokat:
Név:
Irányítószám:
Telefon:
E-mail:
Információ: Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény törvényben foglaltak alapján személyes adataim jelen weboldalon történő megadásával hozzájárulok ahhoz, hogy adataimat a ProfitLine.hu a Személyes adatok védelméről és biztonságáról szóló adatvédelmi szabályzatában leírtak szerint kezelje és adataimat továbbítsa a Partnereink menüpontban felsorolt szolgáltató partnerei részére további egyeztetés, tájékoztatás céljából.
Köszönjük megkeresését
Köszönjük megkeresését, kollégáink hamarosan felkeresik a megadott elérhetőségek egyikén.


Az OTP árfolyama 4,58 százalékot esett, 8540 forinton fejezte be a kereskedést, heti forgalma meghaladta a 23,57 milliárd forintot.
   
A Mol árfolyama 0,51 százalékkal csökkent, 20 595 forinton zárt pénteken, heti forgalma több mint 11,82 milliárd forintot ért el.
   
A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 2146,26 ponton zárt pénteken, 6,13 százalékkal, 124,03 ponttal magasabb, mint egy héttel korábban.
   
Hétfőn stagnált a kereskedés, a vezető részvények mozgása kettévált: az OTP és a Richter húzták le a BUX-ot, míg a Mol és a Magyar Telekom jól teljesített. Az OTP esése az európai bankszektorban uralkodó negatív hangulattal, a Mol emelkedése pedig vélhetően az olajár változással volt magyarázható.
   
Kedden valamennyi vezető részvény gyengült az előző napi záráshoz képest, a gyenge teljesítmény elsősorban a Mol és az OTP esésének tudható be. A magyar bankpapírt a Societe Generale francia bank továbbra is tartásra ajánlja, célárfolyamát azonban 8953 forintról 8904 forintra csökkentette.
   
Szerdán a BÉT-en átlagos forgalom mellett, magyar specifikus hír nélkül zajlott a kereskedés. A magyar piac követte az európai trendeket.
    

Csütörtökön a BÉT közepes forgalom mellett emelkedéssel zárt, elsősorban a 3,10 százalékkal erősödő Mol húzta felfelé a BUX-ot.
   
Pénteken közepes forgalom mellett eladói nyomás alatt voltak a vezető részvények. A magyar piacon a kereskedés a nemzetközi hangulatnak megfelelően zajlott. A magyar és az európai részvénypiacokon uralkodó eladói nyomást Ballai Zoltán, a Raiffeisen Bank részvénykereskedője azzal magyarázta, hogy reális esélye lehet annak is, hogy az Európai Központi Bank (EKB) a mennyiségi lazítási program befejezése előtt változtasson az irányadó kamatrátáján.

 

Kalkulátor ajánlónk:

Fix számokkal lottózol? Akkor ez neked való kalkulátor

Összeilletek-e a pároddal? Párkapcsolati kalkulátor

Mekkora az agyam a magyar átlaghoz képest?


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák