Hírek > Tőzsde - Lássuk, mi várható Európában! >

Tőzsde - Lássuk, mi várható Európában!

2017.03.13 08:15
Vegyes, többségében veszteséges nyitásra lehet számítani hétfőn a főbb európai értékpapírpiacokon.

A határidős indexjegyzések alapján a londoni FTSE-100 index négy ponttal magasabban 7352 ponton kezdhet, míg a frankfurti DAX index 13 ponttal, 11 951 pontra, a párizsi CAC-40 index pedig négy ponttal, 4993 pontra csökken.
    

A tőzsdei hangulatot az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed szinte biztosra vehető szerdai kamatemelése mellett politikai bizonytalanságok terhelik a héten. A brit kormány megkezdheti a Brexit-tárgyalásokat, Hollandiában szerdán parlamenti választásokat tartanak, Angela Merkel német kancellár hétfőn az Egyesült Államokba utazik. Mario Draghi az Európai Központi Bank elnöke egy londoni tanácskozáson tart beszédet hétfőn.
   

Pénteken többségében szerény nyereséggel zártak a főbb európai értékpapírpiacok.
    

A pán-európai Stoxx Europe 600 index kezdeti erősödését leadva, szerény nyereséggel végzett, az FTSE Eurofirst 300 index 0,01 százalékkal csökkent, az euróövezeti EuroStoxx50 inex 0,19 százalékkal emelkedett. Londonban az FTSE-100 index 28 ponttal, 0,38 százalékkal, a párizsi CAC-40 index 12 ponttal, 0,24 százalékkal erősödött. A frankfurti DAX index 15 ponttal, 0,13 százalékkal csökkent. A madridi IBEX-35 index 0,08 százalékkal erősödött, a milánói FTSE MIB pedig 0,45 százalékkal.
    

Az amerikai indexek mérsékelt nyereséggel nyugtázták pénteken a várakozáson felüli februári foglalkoztatási adatokat, az ezen a héten várható dollárkamat-emelés tükrében azonban a múlt hetet már árfolyamcsökkenéssel fejezték be. A DJIA index négy heti, az S&P-500 és Nasdaq Composite index pedig hat heti folyamatos erősödés végén zárta veszteséggel a múlt hetet.
    

Erősödéssel indították a hétfői globális kereskedést az ázsiai tőzsdék. Tokió 0,16 százalékkal, Szöul 0,97 százalékkal emelkedett, Hongkongban 1,04 százalékkal erősödött a tőzsdeindex, Sanghajban pedig 0,65 százalékkal.
    

Az olaj ára három havi mélypontnál jár az amerikai nyersolajkészletek, illetve a termelő kutak számának növekedéséről a múlt héten megjelent adatok miatt. Az olajár annak ellenére is csökkent, hogy az OPEC ígéretének megfelelő közeli mértékben, 80-90 százalékban csökkentette termelését az év első két hónapjában. 

Tudta, hogy bankbetétben romlik a pénze?
A csökkenő kamatkörnyezetben egyre nehezebb jó hozamú befektetést találni. A betéti kamatok általában 1% alatti éves hozamot fizetnek, miközben az infláció 1,8% (KSH, 2016. dec.). Így az Ön pénze reálértéken romlik.
Töltse ki kalkulátorunkat és megoldást találhat pénzügyeire!
Milyen távra fektet be általában?
   
Mekkora éves kamatot kap jelenleg?
   
Milyen kockázat mellett fektet be Ön?
   
Milyen ügyfél Ön?
 
Milyen éves hozammal lenne Ön elégedett?
   
Szeretne adómentes befektetést?
 
Pénzügyi megoldásunk:
Ahhoz, hogy testreszabott ajánlattal tudjuk Ön felkeresni, kérjük, töltse ki a következő adatokat:
Név:
Irányítószám:
Telefon:
E-mail:
Információ: Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény törvényben foglaltak alapján személyes adataim jelen weboldalon történő megadásával hozzájárulok ahhoz, hogy adataimat a ProfitLine.hu a Személyes adatok védelméről és biztonságáról szóló adatvédelmi szabályzatában leírtak szerint kezelje és adataimat továbbítsa a Partnereink menüpontban felsorolt szolgáltató partnerei részére további egyeztetés, tájékoztatás céljából.
Köszönjük megkeresését
Köszönjük megkeresését, kollégáink hamarosan felkeresik a megadott elérhetőségek egyikén.

Az európai kereskedés kezdete előtt másfél órával a Brent nyersolaj ára 0,53 százalékkal volt alacsonyabb, hordónként 51,10 dollár, a WTI nyersolajé 0,72 százalékkal mérséklődött és 48,14 dollár volt.
    

A várható dollárkamat-emelés tükrében a múlt héten elért öt hetes mélyponthoz képest az arany ára emelkedett, amit az európai politikai kockázatok erősödésének tulajdonítottak a piacon. A határidős piacon a legközelebbi kontraktus jegyezése 0,59 százalékkal, unciánként 1208,50 dollárra emelkedett.

 

    

Az euró egy havi csúcsra erősödött a dollárral szemben. Az Európai Központi Bank (EKB) néhány döntéshozója különböző fórumokon felvetette a kamatemelés lehetőségét még az eszközvásárlási program év végi kifutása előtt. Az eurót 0,27 százalékkal jegyezték erősebben az európai tőzsdék nyitása előtt másfél órával 1,0707 dolláron.

 

Folyamatosan frissülő nemzetközi tőzsdepiaci értékekről ide kattintva tájékozódhat.

 

Egy profi tőzsdei szakembert keresel? Megtaláltad!És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák