Hírek > Fillon újból retteghet? >

Fillon újból retteghet?

2017.03.13 19:30
Hajtóvadászat áldozatának tartja magát a másfél hónap múlva esedékes francia elnökválasztás konzervatív jelöltje, Francois Fillon egy újabb sajtóértesülés miatt, amely szerint egy ismeretlen mecénásától luxusöltönyöket kapott ajándékba. A konzervatív politikus szerint az újságírók már "a szemetesében is turkálnak".
Fillon újból retteghet?

"Egy barátomtól öltönyöket kaptam ajándékba februárban. És akkor mi van?" - reagált még vasárnap Francois Fillon a Les Échos című gazdasági napilap megkeresésére.
    

"Olyan nagy számú támadásnak vagyok jelenleg céltáblája, hogy ezt csak hajtóvadászatnak tudom tekinteni" - mondta hétfőn a politikus az Europe1 kereskedelmi rádióban.
    

Fillont szerdára idézték be a vizsgálóbírók vádemelésre a családtagjai feltételezett fiktív parlamenti foglalkoztatása ügyében indított vizsgálatban.
    

"Mindennap egyre lejjebb ereszkednek a magánéletembe történő behatolásban. Mivel magyarázható, hogy több száz, több tucat úgynevezett újságíró turkál a szemetesekben, hogy az öltönyeimmel foglalkozzon, holnap az ingeimmel, és miért nem egyből az alsónadrágjaimmal?" - fogalmazott a konzervatív elnökjelölt.
    

A Le Journal du Dimanche (JDD) című hetilap vasárnap azt írta, hogy egy ismeretlen mecénás február 20-án 13 ezer euró értékben vásárolt Fillonnak két luxusöltönyt.
    

"Nem válaszolok ezekre a témákra, ez a magánéletem, nem tartozik senkire. Jogomban áll egy baráttól öltönyt kapni, ez nem tilos" - hangsúlyozta a politikus.
    

A lap szerint a mecénás csekkel fizette ki a két öltönyt, de korábban ugyanennél a luxusmárkánál, az Arnysnál, 35 ezer euró készpénzt hagyott Fillon ajándékaiért.
    

Az elmúlt öt évben 48 ezer euróért vásárolt az ismeretlen mecénás személyre szabott ajándékokat a márkánál a konzervatív politikusnak.
    

A felmérések alapján favoritnak számító Emmanuel Macron centrista jelölt kampánystábja szerint Fillonnak be kellett volna jelentenie az adományokat a nemzetgyűlésben, s miután ezt nem tette meg, az alsóház elnökének fel kell lépnie ellene. A francia képviselők nem fogadhatnak el 150 eurónál nagyobb értékű ajándékot.
    

Marine Le Pen, a radikális jobboldali Nemzeti Front elnöke és államfőjelöltje szerint a korrupciós botrányokkal kirajzolódott Fillon igazi személyisége, amely nagyon távol áll attól, akit eddig ismertünk.
   

Tudta, hogy bankbetétben romlik a pénze?
A csökkenő kamatkörnyezetben egyre nehezebb jó hozamú befektetést találni. A betéti kamatok általában 1% alatti éves hozamot fizetnek, miközben az infláció 1,8% (KSH, 2016. dec.). Így az Ön pénze reálértéken romlik.
Töltse ki kalkulátorunkat és megoldást találhat pénzügyeire!
Milyen távra fektet be általában?
   
Mekkora éves kamatot kap jelenleg?
   
Milyen kockázat mellett fektet be Ön?
   
Milyen ügyfél Ön?
 
Milyen éves hozammal lenne Ön elégedett?
   
Szeretne adómentes befektetést?
 
Pénzügyi megoldásunk:
Ahhoz, hogy testreszabott ajánlattal tudjuk Ön felkeresni, kérjük, töltse ki a következő adatokat:
Név:
Irányítószám:
Telefon:
E-mail:
Információ: Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény törvényben foglaltak alapján személyes adataim jelen weboldalon történő megadásával hozzájárulok ahhoz, hogy adataimat a ProfitLine.hu a Személyes adatok védelméről és biztonságáról szóló adatvédelmi szabályzatában leírtak szerint kezelje és adataimat továbbítsa a Partnereink menüpontban felsorolt szolgáltató partnerei részére további egyeztetés, tájékoztatás céljából.
Köszönjük megkeresését
Köszönjük megkeresését, kollégáink hamarosan felkeresik a megadott elérhetőségek egyikén.

"A kezdetektől azt mondom, hogy nem az igazságszolgáltatás és maga az eljárás a gond Fillon esetében, hanem az, hogy kiderült, szereti a pénzt, és ez nagyon távol áll attól a puritán képtől, amelyet eddig akart magáról mutatni. És ezzel megtévesztette azokat a választókat, akiket a mértékletesség vonzott Fillonban" - mondta Le Pen a France Info hírrádióban.
    

A januárban még favoritnak számító Fillon a harmadik helyre csúszott vissza a felmérésekben, s a jelenlegi állás szerint nincs esélye bejutni az elnökválasztás második fordulóba, ahol várhatóan Emmanuel Macron, a szocialista kormányzat korábbi, később saját pártot alapító, centrista gazdasági minisztere és Marine Le Pen, a Nemzeti Front elnöke mérkőzik majd meg egymással, s várhatóan Macron kerül majd ki győztesként a megmérettetésből.

 

Kalkulátor ajánlónk:

Fix számokkal lottózol? Akkor ez neked való kalkulátor

Összeilletek-e a pároddal? Párkapcsolati kalkulátor

Mekkora az agyam a magyar átlaghoz képest?


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák