Hírek > Rosszul járhatnak az OTP részvényesek a CECE átsúlyozás miatt >

Rosszul járhatnak az OTP részvényesek a CECE átsúlyozás miatt

2017.03.14 07:00
Március 20-tól már az új súlyokkal fog indulni a régiós CECE indexel a kereskedés, így az index átsúlyozására péntek délután, a záró szakaszban fog sor kerülni. Az indexátsúlyozás végleges paramétereit március 15-én hozza nyilvánosságra a Wiener börse.
Rosszul járhatnak az OTP részvényesek a CECE átsúlyozás miatt

A mostani negyedéves átsúlyozás meglehetősen sok változtatást is tartalmaz. Például a lengyel Eurocash és LPP kikerül a régiós indexcsaládból, helyüket a szintén lengyel CCC és JSW fogja átvenni.


Az átsúlyozásnak több hazai vonatkozása is van. Legérdekesebb az OTP közkézhányadának változása, ami 80%-ról 70-ra csökken. Ennek hatására számításaink szerint 1 százalékponttal csökken az OTP súlya a CECE indexben. Ez az indexet követő alapok és ETF-ek részéről eladásokat válthat ki, azonban számításaink szerint a forgalom arányában ezek nem fognak jelentős súlyt képviselni.


Tudta, hogy bankbetétben romlik a pénze?
A csökkenő kamatkörnyezetben egyre nehezebb jó hozamú befektetést találni. A betéti kamatok általában 1% alatti éves hozamot fizetnek, miközben az infláció 1,8% (KSH, 2016. dec.). Így az Ön pénze reálértéken romlik.
Töltse ki kalkulátorunkat és megoldást találhat pénzügyeire!
Milyen távra fektet be általában?
   
Mekkora éves kamatot kap jelenleg?
   
Milyen kockázat mellett fektet be Ön?
   
Milyen ügyfél Ön?
 
Milyen éves hozammal lenne Ön elégedett?
   
Szeretne adómentes befektetést?
 
Pénzügyi megoldásunk:
Ahhoz, hogy testreszabott ajánlattal tudjuk Ön felkeresni, kérjük, töltse ki a következő adatokat:
Név:
Irányítószám:
Telefon:
E-mail:
Információ: Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény törvényben foglaltak alapján személyes adataim jelen weboldalon történő megadásával hozzájárulok ahhoz, hogy adataimat a ProfitLine.hu a Személyes adatok védelméről és biztonságáról szóló adatvédelmi szabályzatában leírtak szerint kezelje és adataimat továbbítsa a Partnereink menüpontban felsorolt szolgáltató partnerei részére további egyeztetés, tájékoztatás céljából.
Köszönjük megkeresését
Köszönjük megkeresését, kollégáink hamarosan felkeresik a megadott elérhetőségek egyikén.


Szintén magyar vonatkozás, hogy nő az ÁNY és a Graphisoft figyelembe vett közkézhányada és ezzel együtt súlya is. Itt az alacsony forgalom miatt relatíve érezhetőbb hatásokkal járhat a változtatás. Például a Graphisoft esetében csaknem egy napnyi mennyiségre érkezhet extra vételi kereslet.


Az átsúlyozásról készült számításainkat az alábbi táblázat foglalja össze. A tranzakció becsült méretének számításánál a Lyxor CECE ETF-et vettük alapul, mely inkább alsó becslésnek számít, hiszen nem számol azzal, hogy a befektetési alapok is követik az indexet, így az ő tranzakcióik is megjelennek az index átsúlyozásakor.

 

Kalkulátor ajánlónk:

Fix számokkal lottózol? Akkor ez neked való kalkulátor

Összeilletek-e a pároddal? Párkapcsolati kalkulátor

Mekkora az agyam a magyar átlaghoz képest?


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák