Hírek > COT-riport: Az alapok minden kategóriában csökkentették long pozícióikat az árupiacon >

COT-riport: Az alapok minden kategóriában csökkentették long pozícióikat az árupiacon

2017.03.14 06:00
A hedge fundok nettó eladók voltak az árupiacon a pénteken (március 10.) kiadott COT-riport szerint (ez a riport tartalmazza a hedge fund-ok és vagyonkezelők devizapiaci és árupiaci pozícióit) a március 7-vel záruló egyhetes időszakban. A fő okok a növekedő kínálat és a Fed Nyíltpiaci Bizottságának március 15-i ülésével kapcsolatos várakozások voltak. A legnagyobb mértékben olajat, aranyat, rezet és cukrot adtak el a riportba bevont alapok.

Az utóbbi hetekben az egyik fő probléma az volt, hogy nőtt a spekulatív kereslet, de ezt nem támasztotta alá az árak növekedése. Különösen az olaj esetében volt ez szembetűnő. A magas árak és a csökkenő költségek az egyesült államokbeli működő olajkutak számának növekedéséhez vezettek, és a napi termelés az USA-ban újra meghaladta a 9 millió hordót. A kitermelők és az olajkereskedők határidős eladásokkal igyekeztek megvédeni magukat egy esetleges újabb áreséstől.

Tudta, hogy bankbetétben romlik a pénze?
A csökkenő kamatkörnyezetben egyre nehezebb jó hozamú befektetést találni. A betéti kamatok általában 1% alatti éves hozamot fizetnek, miközben az infláció 1,8% (KSH, 2016. dec.). Így az Ön pénze reálértéken romlik.
Töltse ki kalkulátorunkat és megoldást találhat pénzügyeire!
Milyen távra fektet be általában?
   
Mekkora éves kamatot kap jelenleg?
   
Milyen kockázat mellett fektet be Ön?
   
Milyen ügyfél Ön?
 
Milyen éves hozammal lenne Ön elégedett?
   
Szeretne adómentes befektetést?
 
Pénzügyi megoldásunk:
Ahhoz, hogy testreszabott ajánlattal tudjuk Ön felkeresni, kérjük, töltse ki a következő adatokat:
Név:
Irányítószám:
Telefon:
E-mail:
Információ: Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény törvényben foglaltak alapján személyes adataim jelen weboldalon történő megadásával hozzájárulok ahhoz, hogy adataimat a ProfitLine.hu a Személyes adatok védelméről és biztonságáról szóló adatvédelmi szabályzatában leírtak szerint kezelje és adataimat továbbítsa a Partnereink menüpontban felsorolt szolgáltató partnerei részére további egyeztetés, tájékoztatás céljából.
Köszönjük megkeresését
Köszönjük megkeresését, kollégáink hamarosan felkeresik a megadott elérhetőségek egyikén.


Az arany long pozíciók 23%-kal csökkentek az alapok körében – a Fed Nyíltpiaci Bizottsága ülése előtti idegesség feltornázta a kötvényhozamokat, ez indokolta az arany-eladásokat. Az ezüst longok állománya 9 hét után először csökkent, igaz, csak 1%-kal, jóllehet a vizsgált időszakban 4%-kal esett az ár. A réz long pozíciók is csökkentek, és bár továbbra is ellátási zavarok vannak a réz piacán, a long pozíciók négy hónapja nem voltak ilyen alacsonyak.

A vizsgált időszakban (a március 7-tel záródó egy hétben) az alapok újra növelték az USD long pozícióikat – nyolc hete először. December 27-e óta nem volt ilyen magas az alapok USD long állománya. A nyersanyag-kitettségű devizákban összességében eladók voltak az alapok, különösen a kanadai és az új-zélandi dollár tekintetében.

Ami a részvényeket illeti, az alapok csaknem a felére csökkentették a short pozícióikat. Trump elnök kongresszusi beszéde és az azt követő áremelkedés indokolta ezt a csökkenést.

Forrás: Ole Hansen, Saxo Bank

 

Kalkulátor ajánlónk:

Fix számokkal lottózol? Akkor ez neked való kalkulátor

Összeilletek-e a pároddal? Párkapcsolati kalkulátor

Mekkora az agyam a magyar átlaghoz képest?


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák