Hírek > Donald Trump vendégül látja a kínai elnököt >

Donald Trump vendégül látja a kínai elnököt

2017.03.14 07:30
Donald Trump elnök áprilisban floridai üdülőjébe várja Hszi Csin-ping kínai elnököt - értesülst hétfőn a CNN hírtelevízió. A tervezett látogatást nem sokkal később a Fehér Ház is megerősítette.
Donald Trump vendégül látja a kínai elnököt

A várható látogatás konkrétumait a Fehér Ház még nem rögzítette. A héten azonban Rex Tillerson külügyminiszter Pekingben tárgyal, s minden bizonnyal véglegesíti az amerikai-kínai csúcstalálkozó részleteit.
   
A csúcstalálkozó az első alkalom lenne, hogy Donald Trump és Hszi Csin-ping személyesen is megvitassa a kétoldalú viszony kérdéseit és az ázsiai régió elsősorban Észak-Korea miatt feszültté vált helyzetét.

Tudta, hogy bankbetétben romlik a pénze?
A csökkenő kamatkörnyezetben egyre nehezebb jó hozamú befektetést találni. A betéti kamatok általában 1% alatti éves hozamot fizetnek, miközben az infláció 1,8% (KSH, 2016. dec.). Így az Ön pénze reálértéken romlik.
Töltse ki kalkulátorunkat és megoldást találhat pénzügyeire!
Milyen távra fektet be általában?
   
Mekkora éves kamatot kap jelenleg?
   
Milyen kockázat mellett fektet be Ön?
   
Milyen ügyfél Ön?
 
Milyen éves hozammal lenne Ön elégedett?
   
Szeretne adómentes befektetést?
 
Pénzügyi megoldásunk:
Ahhoz, hogy testreszabott ajánlattal tudjuk Ön felkeresni, kérjük, töltse ki a következő adatokat:
Név:
Irányítószám:
Telefon:
E-mail:
Információ: Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény törvényben foglaltak alapján személyes adataim jelen weboldalon történő megadásával hozzájárulok ahhoz, hogy adataimat a ProfitLine.hu a Személyes adatok védelméről és biztonságáról szóló adatvédelmi szabályzatában leírtak szerint kezelje és adataimat továbbítsa a Partnereink menüpontban felsorolt szolgáltató partnerei részére további egyeztetés, tájékoztatás céljából.
Köszönjük megkeresését
Köszönjük megkeresését, kollégáink hamarosan felkeresik a megadott elérhetőségek egyikén.

   
Trump február elején telefonon beszélt kínai hivatali kollégájával, s akkor megnyugtatta őt, hogy Washington változatlanul kitart az évtizedek óta politikája alapját jelentő "egy Kína"-elv mellett, vagyis a Kínai Köztársaságot (ismertebb nevén Tajvant) Kína részeként ismeri el. Ezt Washington azért látta szükségesnek megerősíteni, mert decemberben Trump - akkor még megválasztott elnökként - telefonon fogadta a tajvani elnök gratulációját, majd azt érzékeltette, hogy Washington - szakítva az Egyesült Államok addigi politikájával - esetleg elismerheti Tajvant önálló államként.  
   
Az amerikai-kínai viszonyt elsősorban kereskedelmi kérdések terhelik. Donald Trump már választási kampányában is többször hangoztatta, hogy az Egyesült Államoknak óriási a kereskedelmi deficitje Kínával szemben, s Kína "elszívja" az amerikai munkahelyeket. Ígérete szerint kormányzata ezt mindenképpen korrigálja majd. Ám ez ügyben elnökként még nem tett lépéseket. Mint ahogyan első hivatali napján "valuta-manipulátornak" minősítette Pekinget, de azóta erről is hallgat. Elemzők szerint azonban ez még nem jelenti azt, hogy az amerikai elnök e két fontos kérdésben megváltoztatta volna a véleményét. Hszi elnök esetleges amerikai vizitjén valószínűleg szó lesz erről is.  
   
A két elnök találkozóján szinte bizonyosan megvitatják a Dél-kínai tengeren Peking által épített mesterséges szigetek ügyét (ezek építését Washington rossz szemmel figyeli), valamint az észak-koreai fenyegetést. Trump az elmúlt napokban többször kifejtette, hogy Észak-Korea nukleáris és rakétaprogramja, illetve rakétakísérletei közvetlenül fenyegetik Japán, Dél-Korea és az Egyesült Államok biztonságát. Washington elszánt, hogy Pekinggel szövetkezve lépjen fel Phenjan ellen. Február végén Donald Trump a Fehér Házban fogadta Jang Csie-cse kínai csúcsdiplomatát, Hszi elnök külpolitikai főtanácsadóját, aki tárgyalt Tillerson külügyminszterrel, Herbert McMaster nemzetbiztonsági főtanácsadóval és Steve Bannon stratégiai főtanácsadóval is. Hszi elnök várható látogatásnak kérdésén kívül akkor is az amerikai-kínai kereskedelmi kapcsolatokat és Ázsia biztonságának problémáit vitatták meg.  
   
Trump elnök februárban Abe Sindzo japán kormányfőt fogadta a floridai Palm Beachen lévő Mar-a-Lago nevű üdülőkomplexumában.

 

Kalkulátor ajánlónk:

Fix számokkal lottózol? Akkor ez neked való kalkulátor

Összeilletek-e a pároddal? Párkapcsolati kalkulátor

Mekkora az agyam a magyar átlaghoz képest?


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák