Hírek > BÉT - Számíthatunk bármi jóra? >

BÉT - Számíthatunk bármi jóra?

2017.03.14 08:50
Alacsony forgalom mellett stagnálásra számítanak a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) kedden az MTI-nek nyilatkozó elemzők.

Rövid Szabolcs, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője szerint a hétfői naphoz hasonlóan kedden is alacsony forgalom lesz majd a magyar piacon, a befektetők az amerikai jegybank szerepét betöltő Federal Reserve (Fed) szerdai kamatdöntő ülésére várnak.
    

A Fed döntés a magyar piacon majd csütörtökön érezteti a hatását - tette hozzá az elemző.
    

Elmondta, a vezető részvények szűk sávban mozoghatnak kedden. Az elemző szerint az OTP-nél lesz érdemes figyelni a 8500 forintos szintet, ugyanis, ha a papír erről az árfolyamról tovább gyengül akkor az negatív technikai képet festhet.
    

Kiss Mónika, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője kommentárjában kifejtette: csendes kereskedésre számít, a befektetők a szerdai Fed ülés miatt kivárnak.
    

A nagy papírok közül a Mol osztalék bejelentése után enyhe pluszban nyithat.  
    

A Mol Nyrt. arról tájékoztatta a piaci szereplőket, hogy az igazgatóság a 2016-os üzleti évre vonatkozóan a közgyűlésnek azt javasolja, hogy az egy részvényre jutó osztalék 625 forintra emelkedjen az előző évi 567 forintról. Ezáltal az igazgatóság több mint 58 milliárd forint osztalék kifizetését javasolja a közgyűlésnek.
    

Kiss Mónika közölte: szerdán a nemzeti ünnep miatt nem lesz kereskedés a BÉT-en.

 

    

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 40,94 pontos, 0,13 százalékos csökkenéssel, 32 686,30 ponton zárt hétfőn. A részvénypiac forgalma 5,7 milliárd forint volt. A Mol 55 forinttal, 0,27 százalékkal 20 650 forintra erősödött, 1,5 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 40 forinttal, 0,47 százalékkal 8500 forintra csökkent, forgalmuk 3,0 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama nem változott 501 forintot ért, forgalma 288,5 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 10 forinttal, 0,15 százalékkal 6525 forintra esett, a részvények forgalma 855,2 millió forintot ért el.

 

Folyamatosan frissülő hazai tőzsdepiaci értékekről ide kattintva tájékozódhatsz.

 

Egy profi tőzsdei szakembert keresel? Megtaláltad!

 
És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Kapcsolódó hírek

Legfrissebb fórum témák