Hírek > Februárban felgyorsult a német infláció >

Februárban felgyorsult a német infláció

2017.03.14 13:30
Gyorsult februárban a fogyasztói árak emelkedése Németországban a szövetségi statisztikai hivatal, a Destatis kedden közzétett adatai szerint.
Februárban felgyorsult a német infláció

Februárban 2,2 százalékkal álltak magasabban a fogyasztói árak az egy évvel korábbinál. A fogyasztói árindex januárban 1,9 százalékos, tavaly decemberben pedig 1,7 százalékos növekedést mutatott.
    

Két százalék feletti infláció legutóbb 2012 augusztusában volt Németországban.
    

Februárban a januárihoz képest 0,6 százalékkal emelkedtek a fogyasztói árak.
    

Az áremelkedés havi és éves mértéke megfelelt a piaci várakozásoknak.
   

Tudta, hogy bankbetétben romlik a pénze?
A csökkenő kamatkörnyezetben egyre nehezebb jó hozamú befektetést találni. A betéti kamatok általában 1% alatti éves hozamot fizetnek, miközben az infláció 1,8% (KSH, 2016. dec.). Így az Ön pénze reálértéken romlik.
Töltse ki kalkulátorunkat és megoldást találhat pénzügyeire!
Milyen távra fektet be általában?
   
Mekkora éves kamatot kap jelenleg?
   
Milyen kockázat mellett fektet be Ön?
   
Milyen ügyfél Ön?
 
Milyen éves hozammal lenne Ön elégedett?
   
Szeretne adómentes befektetést?
 
Pénzügyi megoldásunk:
Ahhoz, hogy testreszabott ajánlattal tudjuk Ön felkeresni, kérjük, töltse ki a következő adatokat:
Név:
Irányítószám:
Telefon:
E-mail:
Információ: Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény törvényben foglaltak alapján személyes adataim jelen weboldalon történő megadásával hozzájárulok ahhoz, hogy adataimat a ProfitLine.hu a Személyes adatok védelméről és biztonságáról szóló adatvédelmi szabályzatában leírtak szerint kezelje és adataimat továbbítsa a Partnereink menüpontban felsorolt szolgáltató partnerei részére további egyeztetés, tájékoztatás céljából.
Köszönjük megkeresését
Köszönjük megkeresését, kollégáink hamarosan felkeresik a megadott elérhetőségek egyikén.

Az energiaárak növekedési üteme gyorsult, februárban 7,2 százalékkal emelkedtek éves összevetésben a januári 5,9 százalék után. Az energiaárak emelkedése azonban elsősorban az alacsony éves bázisértéknek tulajdonítható. Tavaly februárban voltak a legalacsonyabbak az energiaárak Németországban.
    

Az élelmiszerárak 4,4 százalékkal emelkedtek egy év alatt februárra a januári 3,2 százalék után.


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Kapcsolódó hírek

Legfrissebb fórum témák