Hírek > Hogy alakult az ipari termelés januárban? >

Hogy alakult az ipari termelés januárban?

2017.03.14 16:00
Januárban az ipari kibocsátás volumene 6,5 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit. Munkanaphatástól megtisztítva a termelés 1,6 százalékkal emelkedett - erősítette meg második becslése alapján kedden a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
Hogy alakult az ipari termelés januárban?

A nyers és a kiigazított adat jelentős eltérését az okozza, hogy az idén kettővel több munkanap volt, mint a múlt év első hónapjában.
    

Az ipari export volumene 8,6 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit a decemberi 0,4 százalékos szerény emelkedés után. A feldolgozóipari exportértékesítés 7,5 százalékkal nőtt. Ennek a több mint felét kitevő két alág közül a 35 százalékot képviselő járműgyártás kivitele 8,5 százalékkal emelkedett. A másik meghatározó alág, a feldolgozóipari export 15 százalékát adó számítógép, elektronikai, optikai termék gyártásának külpiaci eladásai 4,4 százalékkal növekedtek. A villamosberendezések kivitele is 8,1 százalékkal és a gépexport is 25,5 százalékkal nőtt. Az élelmiszerexport 5,9 százalékkal haladta meg a tavaly januárit a decemberi 1,2 százalékos növekedés után.
   

Tudta, hogy bankbetétben romlik a pénze?
A csökkenő kamatkörnyezetben egyre nehezebb jó hozamú befektetést találni. A betéti kamatok általában 1% alatti éves hozamot fizetnek, miközben az infláció 1,8% (KSH, 2016. dec.). Így az Ön pénze reálértéken romlik.
Töltse ki kalkulátorunkat és megoldást találhat pénzügyeire!
Milyen távra fektet be általában?
   
Mekkora éves kamatot kap jelenleg?
   
Milyen kockázat mellett fektet be Ön?
   
Milyen ügyfél Ön?
 
Milyen éves hozammal lenne Ön elégedett?
   
Szeretne adómentes befektetést?
 
Pénzügyi megoldásunk:
Ahhoz, hogy testreszabott ajánlattal tudjuk Ön felkeresni, kérjük, töltse ki a következő adatokat:
Név:
Irányítószám:
Telefon:
E-mail:
Információ: Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény törvényben foglaltak alapján személyes adataim jelen weboldalon történő megadásával hozzájárulok ahhoz, hogy adataimat a ProfitLine.hu a Személyes adatok védelméről és biztonságáról szóló adatvédelmi szabályzatában leírtak szerint kezelje és adataimat továbbítsa a Partnereink menüpontban felsorolt szolgáltató partnerei részére további egyeztetés, tájékoztatás céljából.
Köszönjük megkeresését
Köszönjük megkeresését, kollégáink hamarosan felkeresik a megadott elérhetőségek egyikén.

Az ipar belföldi értékesítése 7,2 százalékkal, ezen belül a feldolgozóiparé 2,2 százalékkal volt nagyobb, mint a múlt év első hónapjában. A járműgyártás belföldi értékesítései két hónap csökkenés után 10,2, a gépeladások 31,9, a számítástechnikai termékeké 25,1 százalékkal haladták meg a tavaly januárit.
    

A megfigyelt feldolgozóipari ágazatok összes új rendelésének volumene 3,6 százalékkal emelkedett 2016 azonos hónapjához képest. Az új belföldi rendelések 6,7 százalékkal csökkentek, míg az új exportrendelések 5,1 százalékkal nőttek. Az összes rendelésállomány 2,1 százalékkal meghaladta a tavaly januárit. A belföldi rendelések volumene 8,4 százalékkal, ezen belül a gépipar megrendelései 46,5, a villamos berendezéseké 35,9 százalékkal emelkedtek, a járműipar belföldi rendelésállománya viszont 3,6 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól. Az export megrendelések 1,8 százalékkal meghaladták az egy évvel korábbi viszonylag magas bázist, ebből a járműipar rendelései 3,1, a gépiparé 5,7 százalékkal emelkedtek, a számítástechnikai eszközökre viszont 5,3 százalékkal kevesebb rendelés volt, mint tavaly januárban.

 

Kalkulátor ajánlónk:

Fix számokkal lottózol? Akkor ez neked való kalkulátor

Összeilletek-e a pároddal? Párkapcsolati kalkulátor

Mekkora az agyam a magyar átlaghoz képest?


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák