Hírek > Az MVM OVIT szaúd-arábiai cégalapítási szerződést írt alá >

Az MVM OVIT szaúd-arábiai cégalapítási szerződést írt alá

2017.03.14 23:00
Az MVM OVIT Zrt. és a szaúd-arábiai Arabian International Company (AIC) szerződést kötött vegyesvállalat alapításáról 2017. március 13-án Budapesten. Az új vegyesvállalatot dzsiddai székhellyel, Szaúd-Arábiában jegyzik be, tevékenységének fő területei a nagyfeszültségű hálózatépítés, az erőművi kazánépítés és rekonstrukció lesz, továbbá részvétel a kapcsolódó beruházásokban, valamint a megújuló energetikai projektekben.
Az MVM OVIT szaúd-arábiai cégalapítási szerződést írt alá

Az MVM OVIT Zrt. az MVM Csoport stratégiájának megfelelően az exportpiacokon kívánja erősíteni jelenlétét, értékesíteni meglévő tudását és képességeit. Ennek érdekében, komoly előkészítő munkát követően az OVIT és szaúd-arábiai partnere, az Arabian International Company vegyesvállalat megalapítására szerződést írt alá március 13-án. A két alapító által létrehozott társaságot Szaúd-Arábiában, dzsiddai székhellyel jegyzik be, ezt követően kezdheti majd meg tevékenységét a Királyság energetikai piacán. Tevékenységének fő területei a nagyfeszültségű hálózatépítés, az erőművi kazánépítés és rekonstrukció lesz. Emellett részt vesz a kapcsolódó beruházásokban és a megújuló energetikai projektekben is.


Tudta, hogy bankbetétben romlik a pénze?
A csökkenő kamatkörnyezetben egyre nehezebb jó hozamú befektetést találni. A betéti kamatok általában 1% alatti éves hozamot fizetnek, miközben az infláció 1,8% (KSH, 2016. dec.). Így az Ön pénze reálértéken romlik.
Töltse ki kalkulátorunkat és megoldást találhat pénzügyeire!
Milyen távra fektet be általában?
   
Mekkora éves kamatot kap jelenleg?
   
Milyen kockázat mellett fektet be Ön?
   
Milyen ügyfél Ön?
 
Milyen éves hozammal lenne Ön elégedett?
   
Szeretne adómentes befektetést?
 
Pénzügyi megoldásunk:
Ahhoz, hogy testreszabott ajánlattal tudjuk Ön felkeresni, kérjük, töltse ki a következő adatokat:
Név:
Irányítószám:
Telefon:
E-mail:
Információ: Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény törvényben foglaltak alapján személyes adataim jelen weboldalon történő megadásával hozzájárulok ahhoz, hogy adataimat a ProfitLine.hu a Személyes adatok védelméről és biztonságáról szóló adatvédelmi szabályzatában leírtak szerint kezelje és adataimat továbbítsa a Partnereink menüpontban felsorolt szolgáltató partnerei részére további egyeztetés, tájékoztatás céljából.
Köszönjük megkeresését
Köszönjük megkeresését, kollégáink hamarosan felkeresik a megadott elérhetőségek egyikén.


A cégalapításra azért most kerül sor, mert a demográfiai és gazdasági növekedés miatt Szaúd-Arábia energiafogyasztása éves szinten 4–5%-kal nő, így a Királyságnak 500 milliárd SAR (133,3 milliárd USD) értékű energetikai beruházást kell végrehajtania a következő tíz évben, annak érdekében, hogy a jelentkező energiaigényt kiszolgálja. A cégalapítás a felek számára lehetővé teszi, hogy elindulhassanak a helyi tendereken, és sikeres pályázás esetén a projekteket fővállalkozói konstrukcióban hajtsák végre.

 

Az új vegyesvállalat fontos szerepet fog betölteni az MVM Csoport és a szaúd-arábiai nemzeti villamos energetikai társaság, a Saudi Electricity Company (SEC) közötti együttműködésben is, amely a szaúd-arábiai partner kérésére főként a magyar fél szakmai kultúrájának és tudásának transzferét célozza meg.


A vegyesvállalat-alapítással kapcsolatos szerződést az MVM OVIT Zrt. részéről dr. Zsuga János, az igazgatóság elnöke és dr. Korom Norbert Lajos, a társaság vezérigazgatója, míg az Arabian International Company oldaláról annak tulajdonosa és elnöke, Wasim A. Attieh írták alá.

 

Kalkulátor ajánlónk:

Fix számokkal lottózol? Akkor ez neked való kalkulátor

Összeilletek-e a pároddal? Párkapcsolati kalkulátor

Mekkora az agyam a magyar átlaghoz képest?


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák