Hírek > Részvényfutam néven indul tőzsdejáték középiskolásoknak >

Részvényfutam néven indul tőzsdejáték középiskolásoknak

2017.03.15 01:00
Online tőzsdejátékot indít középiskolásoknak 2017. március 16-tól a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) és a Pénziránytű Alapítvány. A Részvényfutam nevű, négy hétig tartó játék célja a befektetői tudatosság és a tőzsdei ismeretek bővítése.
Részvényfutam néven indul tőzsdejáték középiskolásoknak

 

Március 16-tól regisztrálhatnak és játszhatnak a 2 millió forintos virtuális tőkével induló, összesen 20 kereskedési napos online tőzsdejátékra a 9-12. osztályos, 14. életévüket betöltött középiskolások és tanáraik. A Részvényfutam nevű versenyt a játékosok a BÉT honlapjáról érhetik el.

Az egy hónapos játék célja kettős. Egyrészt lehetőség van megtapasztalni, milyen érzés, ha a megtakarítások között tőzsdei befektetés is van, és napi rendszerességgel kell követni a hazai parkett történéseit. Másrészt a kvíz kérdések megtanítják a tőzsdei befektetésekkel kapcsolatos legfontosabb törvényszerűségeket, például a kockázat és hozam összefüggését és a részvények hosszú távú tartási idejére vonatkozó ajánlást.

Tudta, hogy bankbetétben romlik a pénze?
A csökkenő kamatkörnyezetben egyre nehezebb jó hozamú befektetést találni. A betéti kamatok általában 1% alatti éves hozamot fizetnek, miközben az infláció 1,8% (KSH, 2016. dec.). Így az Ön pénze reálértéken romlik.
Töltse ki kalkulátorunkat és megoldást találhat pénzügyeire!
Milyen távra fektet be általában?
   
Mekkora éves kamatot kap jelenleg?
   
Milyen kockázat mellett fektet be Ön?
   
Milyen ügyfél Ön?
 
Milyen éves hozammal lenne Ön elégedett?
   
Szeretne adómentes befektetést?
 
Pénzügyi megoldásunk:
Ahhoz, hogy testreszabott ajánlattal tudjuk Ön felkeresni, kérjük, töltse ki a következő adatokat:
Név:
Irányítószám:
Telefon:
E-mail:
Információ: Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény törvényben foglaltak alapján személyes adataim jelen weboldalon történő megadásával hozzájárulok ahhoz, hogy adataimat a ProfitLine.hu a Személyes adatok védelméről és biztonságáról szóló adatvédelmi szabályzatában leírtak szerint kezelje és adataimat továbbítsa a Partnereink menüpontban felsorolt szolgáltató partnerei részére további egyeztetés, tájékoztatás céljából.
Köszönjük megkeresését
Köszönjük megkeresését, kollégáink hamarosan felkeresik a megadott elérhetőségek egyikén.


A játék időtartama alatt a BÉT Prémium kategóriájában jegyzett részvényekkel valós árfolyamok mellett tudnak kereskedni a játékosok, és a napi három tudásanyag bővítést szolgáló kvíz kérdésekre adott válaszaikkal is növelhetik profitjukat. Az április 12-ig tartó versenyen összesen 225 ezer forint értékben nyerhetnek könyvvásárlási utalványokat a 3 legmagasabb értékű portfóliót felépítő versenyzők, de mellettük azok a játékosok is nyerhetnek 50 ezer forint értékű könyvutalványt, akik az adott héten a legnagyobb százalékos növekedést érték el a portfóliójuk értékében. A játékosok között továbbá minden héten 50 ezer forint értékű könyvvásárlási utalványt sorsolnak ki azok között is, akik a heti kvíz kérdésekre jó választ adtak. Az a tanuló, aki a játék végén a legmagasabb értékű portfólióval rendelkezik, további 500 ezer forintot nyerhet az iskolájának. A Pénziránytű Alapítvány további különdíjakat ajánl fel a Pénziránytű Iskolahálózat legjobban szereplő iskolái, diákjai és tanárai számára.

 „A korábbi évek tapasztalata alapján ez az egyedülálló, pénzügyi és befektetői tudatosságot fejlesztő program már eddig is nagy népszerűségnek örvendett a középiskolások körében. A Részvényfutam tőzsdejátékkal a 14-18 éves korosztállyal szeretnénk megismertetni a befektetési és tőzsdei ismereteket. Úgy gondoljuk, hogy minél korábban le kell rakni az alapokat, hiszen a fiatalon megszilárdított pénzügyi tudás stabil hátteret ad egy későbbi, megfelelő pénzügyi döntés meghozatalához” – mondta el a játék indulása kapcsán Végh Richárd, a Budapesti Értéktőzsde vezérigazgatója.

Az első 10 helyezést elért diák és felkészítő tanáraik egy egész napos programot nyernek, melynek része lesz egy nagy népszerűségnek örvendő belvárosi gazdaságtörténeti sétán való részvétel, valamint látogatás a Tőzsdére, ahol szakértőktől hallgatnak meg előadást, ráadásképpen pedig lehetőségük lesz elindítani a kereskedési napot a legendás BÉT csengőjének megszólaltatásával.

A Budapesti Értéktőzsde és a Pénziránytű Alapítvány kezdeményezése a két szervezet 2016 decemberében kötött együttműködési megállapodásán alapul, és jól illeszkedik a BÉT azon kiemelt céljához, hogy a hazai pénz- és tőkepiac központi szereplőjeként aktív szerepet vállaljon a lakosság pénzügyi ismereteinek fejlesztésében. A BÉT ezért indította el tavaly ősszel a lakosság számára ingyenesen látogatható BÉT Akadémiát, melynek előadásaira eddig már közel kétezren voltak kíváncsiak. A tőzsde edukációs szerepvállalásába illeszkedik a Kochmeister-díj is, amely a felsőfokú tanulmányaikat végző hallgatók és frissdiplomások számára létrehozott ösztöndíj-program.

 

 

Kalkulátor ajánlónk:

Fix számokkal lottózol? Akkor ez neked való kalkulátor

Összeilletek-e a pároddal? Párkapcsolati kalkulátor

Mekkora az agyam a magyar átlaghoz képest?


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák