Hírek > Donald Trump a szaúdi helyettes trónörökössel tárgyalt >

Donald Trump a szaúdi helyettes trónörökössel tárgyalt

2017.03.15 02:00
Donald Trump amerikai elnök kedden hivatalában, a washingtoni Fehér Házban fogadta Mohamed bin Szalmánt, Szaúd-Arábia helyettes trónörökösét, aki egyúttal a királyság védelmi minisztere is.
Donald Trump a szaúdi helyettes trónörökössel tárgyalt

A megbeszélésekről nem adtak ki közleményt, de az amerikai sajtóban - így például az amerikai közszolgálati rádióban - megjelent hírek tudni vélik, hogy gazdasági kérdésekről, a szíriai helyzetről és a jemeni polgárháborúról esett szó.

Trump elnök és Mohamed bin Szalmán herceg egy közös fotóra megjelent ugyan az újságírók előtt az Ovális Irodában, de nem lehetett kérdezni tőlük.

Tudta, hogy bankbetétben romlik a pénze?
A csökkenő kamatkörnyezetben egyre nehezebb jó hozamú befektetést találni. A betéti kamatok általában 1% alatti éves hozamot fizetnek, miközben az infláció 1,8% (KSH, 2016. dec.). Így az Ön pénze reálértéken romlik.
Töltse ki kalkulátorunkat és megoldást találhat pénzügyeire!
Milyen távra fektet be általában?
   
Mekkora éves kamatot kap jelenleg?
   
Milyen kockázat mellett fektet be Ön?
   
Milyen ügyfél Ön?
 
Milyen éves hozammal lenne Ön elégedett?
   
Szeretne adómentes befektetést?
 
Pénzügyi megoldásunk:
Ahhoz, hogy testreszabott ajánlattal tudjuk Ön felkeresni, kérjük, töltse ki a következő adatokat:
Név:
Irányítószám:
Telefon:
E-mail:
Információ: Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény törvényben foglaltak alapján személyes adataim jelen weboldalon történő megadásával hozzájárulok ahhoz, hogy adataimat a ProfitLine.hu a Személyes adatok védelméről és biztonságáról szóló adatvédelmi szabályzatában leírtak szerint kezelje és adataimat továbbítsa a Partnereink menüpontban felsorolt szolgáltató partnerei részére további egyeztetés, tájékoztatás céljából.
Köszönjük megkeresését
Köszönjük megkeresését, kollégáink hamarosan felkeresik a megadott elérhetőségek egyikén.

    
Januári beiktatása óta Donald Trump kedden találkozott először magas rangú szaúdi politikussal. A 31 éves helyettes trónörökös Szalmán bin Abdel-Azíz uralkodó fia, és a védelmi tárca irányítása mellett ő a második miniszterelnök-helyettes és a király tanácsadója is, valamint elnöke a Gazdasági és Fejlesztési Tanácsnak. Trump és a herceg találkozóján amerikai részről jelen volt Mike Pence alelnök, Herbert McMaster nemzetbiztonsági főtanácsadó, Jared Kushner, Trump veje és tanácsadója, valamint Steve Bannon, az amerikai elnök stratégiai főtanácsadója.
    
Szaúd-Arábia tavaly ősszel megkönnyebbüléssel fogadta, hogy a republikánus jelöltet választották elnöknek, Rijádnak ugyanis nem volt felhőtlen a viszonya az előző elnök, a demokrata párti Barack Obama adminisztrációjával. Részben azért, mert Szaúd-Arábia gyanakvással figyelte az Obama-kormányzat aktív közreműködésével tető alá hozott iráni atomalkut, részben pedig mert Obama elnök tavaly - a Szaúd-Arábia vezette koalíció jemeni polgárháborúban végrehajtott légicsapásainak civil áldozatai miatt - felfüggesztette az amerikai gyártmányú, precíziós irányítású fegyverek szállítását Szaúd-Arábiának.

Januárban, még Trump elnök hivatalba lépése előtt Adel al-Dzsubeir szaúdi külügyminiszter optimista nyilatkozatot tett, s hangsúlyozta, hogy Szaúd-Arábiának és az új amerikai kormányzatnak "közösek az érdekei".
    
Elemzők szerint Szaúd-Arábia most arra számít, hogy a Trump-kormányzat felülvizsgálja a szaúdiak térségbeli vetélytársával, Iránnal kötött atomalkut, és felújítja a fegyverszállításokat is. A Reuters hírügynökség értesülései szerint Trump elnök fontolóra vette a precíziós irányítású fegyverek eladására vonatkozó tilalom feloldását, s várhatóan engedélyezi a Raytheonnak, az egyik legnagyobb amerikai fegyvergyártó cégnek az eladást.
    
Az amerikai elnök kedden este díszvacsorát is adott a helyettes trónörökös tiszteletére.

 

Kalkulátor ajánlónk:

Fix számokkal lottózol? Akkor ez neked való kalkulátor

Összeilletek-e a pároddal? Párkapcsolati kalkulátor

Mekkora az agyam a magyar átlaghoz képest?


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák