Hírek > Dolgos és kedvező évként véleményezte a tavalyit az osztrák Raiffeisen igazgatója >

Dolgos és kedvező évként véleményezte a tavalyit az osztrák Raiffeisen igazgatója

2017.03.15 15:20
Az előzőnél még dolgosabb és kedvező év volt a tavalyi, a vállalat növekedett, a tőkemutató jelentősen erősödött, a banki eszközök minősége javult - mondta Karl Sevelda, a Raiffeisen Bank International (RBI) vezérigazgatója a bank 2016-ös eredményeit bemutató sajtótájékoztatón szerdán, Bécsben.
 Dolgos és kedvező évként véleményezte a tavalyit az osztrák Raiffeisen igazgatója

Sevelda leszögezte: tekintettel az alacsony kamatszintű környezetre, elégedett a vállat eredményeivel. Ismertetése szerint a bank mindegyik régióban jelentősen javított eredményein, főleg a délkelet-európai térségben, ahol csaknem 40 százalékos növekedést ért el.
    

Kiemelte: különösen elégedett az ukrajnai és a magyarországi piacon végbement sikeres fordulattal.
    

Sevelda arról is beszélt, hogy a magasabb politikai kockázatú országokban, mint Magyarország, Oroszország, Ukrajna a bank sikeresen újrapozícionálta magát.
    

Az RBI hatékonyabbá tette a magyarországi fiókrendszerét és javította a nyereségességet - tette hozzá.
    

Johann Strobl, az RBI vezérigazgatói posztjának várományosa arról beszélt, hogy összegzése szerint javult a bank kockázati profilja.
    

Strobl az RBI középtávú tervei között említette, hogy a tőkemegfelelési mutató elérje a 13 százalékot, és következő években egyszámjegyű hitelnövekedés valósuljon meg. A várakozások szerint a nem teljesítő banki hitelek állománya 2017 végére nagyjából nyolc százalék lehet, és középtávon további csökkenés várható. Strobl tájékoztatása alapján arra törekednek, hogy a költség-bevételmutató 50 és 55 százalék között mozogjon középtávon.
   

Tudta, hogy bankbetétben romlik a pénze?
A csökkenő kamatkörnyezetben egyre nehezebb jó hozamú befektetést találni. A betéti kamatok általában 1% alatti éves hozamot fizetnek, miközben az infláció 1,8% (KSH, 2016. dec.). Így az Ön pénze reálértéken romlik.
Töltse ki kalkulátorunkat és megoldást találhat pénzügyeire!
Milyen távra fektet be általában?
   
Mekkora éves kamatot kap jelenleg?
   
Milyen kockázat mellett fektet be Ön?
   
Milyen ügyfél Ön?
 
Milyen éves hozammal lenne Ön elégedett?
   
Szeretne adómentes befektetést?
 
Pénzügyi megoldásunk:
Ahhoz, hogy testreszabott ajánlattal tudjuk Ön felkeresni, kérjük, töltse ki a következő adatokat:
Név:
Irányítószám:
Telefon:
E-mail:
Információ: Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény törvényben foglaltak alapján személyes adataim jelen weboldalon történő megadásával hozzájárulok ahhoz, hogy adataimat a ProfitLine.hu a Személyes adatok védelméről és biztonságáról szóló adatvédelmi szabályzatában leírtak szerint kezelje és adataimat továbbítsa a Partnereink menüpontban felsorolt szolgáltató partnerei részére további egyeztetés, tájékoztatás céljából.
Köszönjük megkeresését
Köszönjük megkeresését, kollégáink hamarosan felkeresik a megadott elérhetőségek egyikén.

A sajtótájékoztatón arról is szó esett, hogy szombaton összeolvad a Raiffeisen Zentralbank (RZB) anyabank a RBI leánybankkal. A pénzintézet a március 18-án a cégjegyzékbe bevezetett fúziót követően továbbra is tőzsdén jegyzett bank marad, Karl Sevelda vezérigazgató pozícióját pedig Johann Strobl tölti majd be.
    

Az RBI tavaly 463 millió euró konszolidált adózott nyereséget ért el, amely 22 százalékkal több az előző évi, 379 milliónál.    
    

Az igazgatási kiadások 2,3 százalékkal 2,848 millió euróra csökkentek az előző év adataihoz képest. A működési bevétel 4,8 százalékkal 4,692 millió euróra csökkent 2016-ban. Az adózás előtti nyereség 24,6 százalékkal 886 millió euróra, az adózás utáni profit pedig 31,9 százalékkal 574 millió euróra nőtt.
    

A pénzintézet nettó kamatbevétele 2 milliárd 935 millió euró volt, 11,8 százalékkal kevesebb mint 2015-ben. Az elsődleges alapvető tőkemegfelelési mutatója (CET1) egy év alatt 2,1 százalékponttal 13,6 százalékra emelkedett. A nem teljesítő hitelek aránya 9,2 százalékra süllyedt, ami 2,7 százalékkal kevesebb a 2015 é végi eredményekhez képest.
    

A bank kockázati céltartalékát több mint 40 százalékkal 754 millió euróra csökkentették 2016 végére.
    

Az RBI Ausztriában és a kelet-közép-európai régióban 14,2 millió ügyféllel és 2590 fiókkal rendelkezik. Alkalmazottainak száma 51 ezer körül mozog.

 

Kalkulátor ajánlónk:

Fix számokkal lottózol? Akkor ez neked való kalkulátor

Összeilletek-e a pároddal? Párkapcsolati kalkulátor

Mekkora az agyam a magyar átlaghoz képest?


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Kapcsolódó hírek

Legfrissebb fórum témák