Hírek > Lelassult az amerikai fogyasztói áremelkedés >

Lelassult az amerikai fogyasztói áremelkedés

2017.03.15 17:00
Lassult az amerikai fogyasztói árnövekedés üteme februárban, amikor többet kellett fizetni a ruházati termékekért és emelkedett az ingatlanok bérleti díja, ugyanakkor csökkent az autók és a benzin ára.
Lelassult az amerikai fogyasztói áremelkedés

Az amerikai munkaügyi minisztérium szerdán azt közölte, hogy a havi szintű fogyasztói áremelkedés 0,1 százalékra lassult februárban a januári 0,6 százalékról.
    

Az éves szintű infláció 2,7 százalék volt, a januári 2,5 százalék után.
    

Az élelmiszer- és energiaárak nélkül kalkulált maginfláció 0,2 százalék volt havi bázison februárban a januári 0,3 százalék után. Az éves maginfláció 2,2 százalékot tett ki a januári 2,3 százalékot követően.
    

Az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed inflációs célja 2 százalék.

 

Kalkulátor ajánlónk:

Fix számokkal lottózol? Akkor ez neked való kalkulátor

Összeilletek-e a pároddal? Párkapcsolati kalkulátor

Mekkora az agyam a magyar átlaghoz képest?


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Kapcsolódó hírek

Legfrissebb fórum témák