Hírek > BÉT - Mire számítanak az elemzők? >

BÉT - Mire számítanak az elemzők?

2017.03.16 08:50
Emelkedésre számítanak az MTI-nek nyilatkozó szakértők csütörtökön a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT).

Rövid Szabolcs, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője emelkedést vár a BÉT-en csütörtökön, miután az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed szerdán, a várt kamatemelés után kiadott kommentárjában "kevésbé agresszíven" fogalmazott a további emelésekről, így a dollár elkezdett gyengülni. Ez jó hatással volt a nemzetközi tőzsdei hangulatra, emelkedés indult Európában is, amihez csütörtökön a magyar tőzsde is csatlakozhat. Az elemző szerint főleg a Magyar Telekom és a Richter árfolyamára lehet hatással, de vélhetően az összes blue chip árfolyama nőni fog.

 

    

Kiss Mónika, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője az MTI-nek eljutatott kommentárjában szintén kiemelte, hogy kiváló hangulatban nyithat az európai és a magyar tőzsde, miután a korábbinál kevésbé agresszív hangvétellel nyilatkozott a Fed a 2017-es kamatemelések ütemezésről. Pozitívan hathat a hangulatra továbbá az is, hogy a holland választások a szélsőjobb vereségét hozták.
    

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) szerdán közzétett rövidített jegyzőkönyvből kiderült, hogy a jegybank továbbra is nyitott a monetáris lazítás irányába - írta.
    

A BÉT-en a nemzeti ünnep miatt szerdán nem volt kereskedés.
    

Kedden a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 50,12 pontos, 0,15 százalékos csökkenéssel, 32 636,18 ponton zárt. A Mol 290 forinttal, 1,40 százalékkal, 20 940 forintra erősödött, 7,2 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 97 forinttal, 1,14 százalékkal, 8403 forintra csökkent, forgalmuk 5,5 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 6 forinttal, 1,20 százalékkal, 495 forintra esett, forgalma 770,5 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 20 forinttal, 0,31 százalékkal, 6545 forintra nőtt, forgalmuk 3,8 milliárd forintot ért el.

 

Egy profi tőzsdei szakembert keresel? Megtaláltad!És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Kapcsolódó hírek

Legfrissebb fórum témák