Hírek > Rendezd vitáidat versenyszerűen! >

Rendezd vitáidat versenyszerűen!

2017.03.16 11:10
Országos alternatív vitarendezési versenyt rendeznek joghallgatóknak március 17-én Budapesten - mondta el az MTI-nek Kovács Erika, a verseny egyik szervezőjének, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) mellett működő Pénzügyi Békéltető Testületnek (PBT) az elnöke.
Rendezd vitáidat versenyszerűen!

A versenyre valamennyi magyarországi egyetem állam- és jogtudományi karának diákjai nevezhettek két-kétfős csapatokban. Több mint 100 diák jelentkezett, közülük 40 hallgatót válogattak be az országos megmérettetésre.     

 

Az alternatív vitarendezés révén a felek peren kívül egyezhetnek meg békésen, gyorsan, kölcsönös előnyökkel és önkéntesen betartva azt a későbbiekben - ismertette Kovács Erika. A verseny résztvevőinek - a vitarendezés első lépcsőjének számító - tárgyalásos vitarendezést kell alkalmazniuk valósághű környezetben, nemzetközi ügyvédi irodák korábbi tényleges esetei alapján.
    

A PBT elnöke hozzátette, a joghallgatók e tárgyalási módszereket később eredményesen alkalmazhatják üzleti tárgyalásokon vagy hétköznapi vitáikban. Egyetemi tanulmányaikat kiegészítve így modern piaci gyakorlati készségekhez juthatnak.
   

Tudta, hogy bankbetétben romlik a pénze?
A csökkenő kamatkörnyezetben egyre nehezebb jó hozamú befektetést találni. A betéti kamatok általában 1% alatti éves hozamot fizetnek, miközben az infláció 1,8% (KSH, 2016. dec.). Így az Ön pénze reálértéken romlik.
Töltse ki kalkulátorunkat és megoldást találhat pénzügyeire!
Milyen távra fektet be általában?
   
Mekkora éves kamatot kap jelenleg?
   
Milyen kockázat mellett fektet be Ön?
   
Milyen ügyfél Ön?
 
Milyen éves hozammal lenne Ön elégedett?
   
Szeretne adómentes befektetést?
 
Pénzügyi megoldásunk:
Ahhoz, hogy testreszabott ajánlattal tudjuk Ön felkeresni, kérjük, töltse ki a következő adatokat:
Név:
Irányítószám:
Telefon:
E-mail:
Információ: Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény törvényben foglaltak alapján személyes adataim jelen weboldalon történő megadásával hozzájárulok ahhoz, hogy adataimat a ProfitLine.hu a Személyes adatok védelméről és biztonságáról szóló adatvédelmi szabályzatában leírtak szerint kezelje és adataimat továbbítsa a Partnereink menüpontban felsorolt szolgáltató partnerei részére további egyeztetés, tájékoztatás céljából.
Köszönjük megkeresését
Köszönjük megkeresését, kollégáink hamarosan felkeresik a megadott elérhetőségek egyikén.

Az alkalom egyúttal az alternatív vitarendezést is népszerűsíti jogászi és az üzleti körökben, mivel a hallgatók tárgyalásai nyíltak, a meghívott szakmai résztvevők azokat megtekinthetik - mondta.
    

Az alternatív vitarendezés egyik fontos pillére a pénzügyi békéltetés - emlékeztetett Kovács Erika. A PBT ennek keretében közel 6 éves működése alatt bő 22 ezer - ezen belül tavaly mintegy 4200 - vitarendezési ügy kapcsán hozott létre egyezséget, vagy ennek híján hozott döntést az ügyekben.
    

A versenyt a világ legnagyobb független joghallgatókat tömörítő szakmai szervezete, a European Law Students' Association Hungary (ESLA), valamint a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara szervezi az MNB, a PBT, illetve a Réti, Antall és Társai Ügyvédi Iroda (PwC Legal) támogatásával. Védnöke Kecskés László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara mellett működő Állandó Választottbíróság elnöke, az MTA levelező tagja és a pécsi tudományegyetem jogtudományi karának dékánja, az alternatív vitarendezés elismert szakértője - számolt be Kovács Erika.

 

Kalkulátor ajánlónk:

Fix számokkal lottózol? Akkor ez neked való kalkulátor

Összeilletek-e a pároddal? Párkapcsolati kalkulátor

Mekkora az agyam a magyar átlaghoz képest?


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Kapcsolódó hírek

Legfrissebb fórum témák