Hírek > Az amerikai jegybank (FED) megemelte a kamatot >

Az amerikai jegybank (FED) megemelte a kamatot

2017.03.16 11:30
Három hónap alatt másodszor emelte 25 bázisponttal az irányadó kamatot a Fed, így az jelenleg a 0,75 és 1% közötti sávban tartózkodik. Idénre további két kamatemelést várnak a Fed Nyíltpiaci Bizottságának tagjai, míg 2018-ra összesen hármat.

Ezzel decemberhez képest nem változtak várakozásaik a kamatpályát illetően. Janet Yellen szerint a gazdasági folyamatok a közelmúltban pont úgy alakultak, ahogyan azt ők gondolták, így a Fed továbbra is a kamatok fokozatos emelése mellett lesz elkötelezve. Yellen megerősítette, hogy az infláció szempontjából a 2%-os cél nem a plafont jelenti, hiszen ezt a célt szimmetrikusan kell értelmezni. Ennek fényében hosszú idők alacsonyabb árszínvonalát követően a 2%-os célnál magasabb értéket is tolerálhat egy ideig a Fed. Az idei évre továbbra is 2,1%-os gazdasági növekedést, és a decemberben vártnál 0,1 százalékponttal magasabb, 1,9%-os maginflációt vár az amerikai jegybank.

 

 

 

Kalkulátor ajánlónk:

Fix számokkal lottózol? Akkor ez neked való kalkulátor

Összeilletek-e a pároddal? Párkapcsolati kalkulátor

Mekkora az agyam a magyar átlaghoz képest?


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák