Hírek > A Fed kamatemelése ellenére gyengült a dollár >

A Fed kamatemelése ellenére gyengült a dollár

2017.03.16 12:00
A vártnak megfelelően a Fed emelte az alapkamatot tegnapi ülésen, ennek ellenére a dollár gyengülésnek indult.

Egyrészt a befektetők már beárazták a mostani kamatemelést, másrészt Janet Yellen eloszlatta azokat a várakozásokat, miszerint a vártnál gyorsabban emelhet kamatot a jegybank. Az EUR/USD grafikonján jól nyomon követhető a befektetők csalódása. 1,073-ig emelkedett az árfolyam, a mozgás nagy része a kamatemelés után következett be.

 

 

Átmenetileg véget ért a forint gyengülése az euróval szemben és az elmúlt napok korrekciót hoztak. Az EUR/HUF árfolyama a 313-as lokális csúcsról pár nap leforgása alatt 309,6-ig süllyedt, bár a tegnapi kereskedésben alacsony forgalom mellett csökkent az árfolyam. A közelben több fontos támasz is húzódik, amelyek megállíthatják a forint erősödését.

 

Kalkulátor ajánlónk:

Fix számokkal lottózol? Akkor ez neked való kalkulátor

Összeilletek-e a pároddal? Párkapcsolati kalkulátor

Mekkora az agyam a magyar átlaghoz képest?


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák