Hírek > Vége a jégvédekezési szezonnak >

Vége a jégvédekezési szezonnak

2017.03.16 17:21
Lezárta a jégvédekezési szezont az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF). Ebből az alkalomból csütörtökön Budapesten, a Dunán ünnepélyesen átkeresztelték az OVF második legnagyobb jégtörő hajóját, a jövőben Wesselényi Miklós, az "árvízi hajós" nevét viseli a Jégtörő XI.
Vége a jégvédekezési szezonnak

Somlyódy Balázs, az OVF főigazgatója elmondta, a magyar vízügyi flotta az idei télen is helytállt, és nemcsak Magyarországon, hanem szerb és horvát folyószakaszokon is segítette a védekezést. A magyar jégtörők Belgrádig mintegy 170 kilométernyi jégtorlaszt törtek át a Dunán. A Tisza vízrendszerében több mint 40 millió köbméternyi jég alakult ki. A védekezés 76 napig tartott, a 2016-2017-es szezon március 15-én éjfélkor zárult le - tette hozzá.
    

A vízügy második legnagyobb jégtörő hajója, a Jégtörő XI. csaknem egy hétig küzdött egyedül a 30-40 centiméter vastag "acélos" jégtáblákból álló összefüggő jégtorlaszban. Ezért is döntöttek úgy, hogy a Jégtörő XI. eddigi sorozatneve helyette Wesselényi nevét viselje a jövőben.

 

Kalkulátor ajánlónk:

Fix számokkal lottózol? Akkor ez neked való kalkulátor

Összeilletek-e a pároddal? Párkapcsolati kalkulátor

Mekkora az agyam a magyar átlaghoz képest?


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák