Hírek > Elmaradhat a munkajog módosítására vonatkozó népszavazás Olaszországban >

Elmaradhat a munkajog módosítására vonatkozó népszavazás Olaszországban

2017.03.16 22:45
Akár el is maradhat a munkajog módosítására vonatkozó, a szakszervezetek által szorgalmazott és május 28-ra már kiírt olaszországi népszavazás, ha az olasz kormány gyorsan megváltoztatja a vitatott jogszabályokat - értesült csütörtök este az olasz sajtó.
Elmaradhat a munkajog módosítására vonatkozó népszavazás Olaszországban

A római kormány már a pénteki kormányülésen rendelkezhet a népszavazásra bocsátott munkajogi passzus módosításáról, s ezáltal a referendum tárgytalanná válik.
   
A népszavazás dátumát az olasz kormány kedden tűzte ki.
   
A referendumot a CGIL legnagyobb olasz szakszervezet kezdeményezte az úgynevezett voucher-rendszer eltörlésére. A munkavállalók kedvezményes szolgáltatási jeggyel való kifizetéséről van szó, amelyet 2003-ban vezettek be, és eredetileg az alkalmi munkavégzés bérezését szolgálta. A Renzi-kormány alatt azonban elterjedt bérezési módszerré vált a szerződéskötések megkerülésével: tavaly már több mint 133 millió vouchert használtak fel a munkaadók. A római kormány terve az, hogy 2018-tól teljesen eltörli a voucher-rendszert.
   

Tudta, hogy bankbetétben romlik a pénze?
A csökkenő kamatkörnyezetben egyre nehezebb jó hozamú befektetést találni. A betéti kamatok általában 1% alatti éves hozamot fizetnek, miközben az infláció 1,8% (KSH, 2016. dec.). Így az Ön pénze reálértéken romlik.
Töltse ki kalkulátorunkat és megoldást találhat pénzügyeire!
Milyen távra fektet be általában?
   
Mekkora éves kamatot kap jelenleg?
   
Milyen kockázat mellett fektet be Ön?
   
Milyen ügyfél Ön?
 
Milyen éves hozammal lenne Ön elégedett?
   
Szeretne adómentes befektetést?
 
Pénzügyi megoldásunk:
Ahhoz, hogy testreszabott ajánlattal tudjuk Ön felkeresni, kérjük, töltse ki a következő adatokat:
Név:
Irányítószám:
Telefon:
E-mail:
Információ: Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény törvényben foglaltak alapján személyes adataim jelen weboldalon történő megadásával hozzájárulok ahhoz, hogy adataimat a ProfitLine.hu a Személyes adatok védelméről és biztonságáról szóló adatvédelmi szabályzatában leírtak szerint kezelje és adataimat továbbítsa a Partnereink menüpontban felsorolt szolgáltató partnerei részére további egyeztetés, tájékoztatás céljából.
Köszönjük megkeresését
Köszönjük megkeresését, kollégáink hamarosan felkeresik a megadott elérhetőségek egyikén.


A népszavazással a szakszervezetek a balközép kormánytöbbség gazdasági és szociális politikájára készültek nemet mondani. A római kormány igyekszik elkerülni az újabb referendumot, miután tavaly decemberben az alkotmányos reformról rendezett népszavazás már egyszer miniszterelnök-buktatást eredményezett és Matteo Renzi lemondásához vezetett. Ráadásul május 28-án a referendum a helyhatósági választással esne egybe, kedvezőtlen hatással lenne a kormánypártok szereplésére.
   
Elemzők szerint a referendum elmaradása a szakszervezeteknek is kedvezhet, mivel egyáltalán nem biztos, hogy a választók az érdekképviseletek mellett szavaznának. A jogszabályok gyors módosítása viszont az érdekképviseletek erejét támasztaná alá.
   
A kölcsönös taktikázás azonban újabb belpolitikai káoszhoz vezethet. A Confindustria olasz gyáriparos szervezet máris tiltakozását fejezte ki a tervezett kormányrendelettel szemben, "csalódásnak" nevezve a római kormány politikáját.

 

Kalkulátor ajánlónk:

Fix számokkal lottózol? Akkor ez neked való kalkulátor

Összeilletek-e a pároddal? Párkapcsolati kalkulátor

Mekkora az agyam a magyar átlaghoz képest?


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák