Hírek > Legalább kétszázezer migráns érkezésére számít Olaszország >

Legalább kétszázezer migráns érkezésére számít Olaszország

2017.03.17 04:30
Legalább kétszázezer migráns érkezésére számít az idén az olasz belügyminisztérium, amely megkezdte a bevándorlók elhelyezésének tervezését, megemelve az önkormányzatokban befogadandók létszámát - hangzott el az olasz parlament migrációsügyi bizottságában csütörtökön.
Legalább kétszázezer migráns érkezésére számít Olaszország

Hetvenezerrel többen érkezhetnek az év végéig mint 2016-ban, amikor több mint 181 ezer volt az olasz partokon kikötött migránsok száma. A római belügyminisztérium számításai szerint ebből a tömegből mintegy 200 ezer ember számára kell majd szállást biztosítani, sokkal többnek, mint ahányan mostanáig kaptak elhelyezést Olaszországban.
   
Jelenleg az olasz migránstáborokban, menekültközpontokban és más szálláshelyeken több mint 173 ezer embert látnak el Olaszország 2800 önkormányzatában (az összesen 8000 önkormányzatból). Ennél nagyobb mértékű befogadásra van szükség - hangsúlyozta Gerarda Pantalone, a római belügyminisztérium migrációs felelőse a parlamenti bizottság előtt. Elmondta, hogy a belügyminisztérium emelni kívánja a "migránskvótát", vagyis az önkormányzatokban elhelyezett emberek számát.
    

Tudta, hogy bankbetétben romlik a pénze?
A csökkenő kamatkörnyezetben egyre nehezebb jó hozamú befektetést találni. A betéti kamatok általában 1% alatti éves hozamot fizetnek, miközben az infláció 1,8% (KSH, 2016. dec.). Így az Ön pénze reálértéken romlik.
Töltse ki kalkulátorunkat és megoldást találhat pénzügyeire!
Milyen távra fektet be általában?
   
Mekkora éves kamatot kap jelenleg?
   
Milyen kockázat mellett fektet be Ön?
   
Milyen ügyfél Ön?
 
Milyen éves hozammal lenne Ön elégedett?
   
Szeretne adómentes befektetést?
 
Pénzügyi megoldásunk:
Ahhoz, hogy testreszabott ajánlattal tudjuk Ön felkeresni, kérjük, töltse ki a következő adatokat:
Név:
Irányítószám:
Telefon:
E-mail:
Információ: Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény törvényben foglaltak alapján személyes adataim jelen weboldalon történő megadásával hozzájárulok ahhoz, hogy adataimat a ProfitLine.hu a Személyes adatok védelméről és biztonságáról szóló adatvédelmi szabályzatában leírtak szerint kezelje és adataimat továbbítsa a Partnereink menüpontban felsorolt szolgáltató partnerei részére további egyeztetés, tájékoztatás céljából.
Köszönjük megkeresését
Köszönjük megkeresését, kollégáink hamarosan felkeresik a megadott elérhetőségek egyikén.


Eddig minden ezer lakosra 2,5 migráns, többségükben menedékkérő jutott. A tervek szerint a kétezer lakosnál kisebb önkormányzatoknak legfeljebb hat embert kell majd befogadniuk, a több mint négyszázezer lakosú 14 olasz nagyvárosnak minden ezer lakos után kettő-kettőt, a többi önkormányzatnak pedig hármat-hármat. A migránsokat a helyi prefektusok osztják szét, de a polgármesterek egyelőre szabadon dönthetnek, hogy be akarják-e fogadni a migránsokat vagy sem.
  
2016-ban  az olasz állam 610 millió eurót költött a migránsok elsődleges befogadására, vagyis ennyibe került az olasz partokra érkezésük után az azonnali ellátásuk.
    

Az olasz sajtó széles körű figyelmet szentelt egy olasz fiatalember egyik videómegosztó csatornán közölt videójának, amely a Földközi-tengeren migránsokat mentő nem kormányzati szervezetek (NGO) hajóinak útvonalát követte. A fiatalember következtetése szerint az NGO-k hajói az észak-afrikai partoktól "taxiztatják" a migránsokat, összejátszva az embercsempészekkel. Hasonló gyanú miatt már három olasz ügyészség indított vizsgálatot e szervezetek ellen. Az Orvosok Határok Nélkül (Msf) szervezet olaszországi képviselője a SkyTg24 olasz hírcsatornán visszautasította a vádakat, hamis hírnek nevezte a videót, hangsúlyozva, hogy az NGO-k emberéletet mentenek, az embercsempészek pedig egyáltalán nem törődnek azzal, hogy ki menti a bajba jutottakat.  

 

Kalkulátor ajánlónk:

Fix számokkal lottózol? Akkor ez neked való kalkulátor

Összeilletek-e a pároddal? Párkapcsolati kalkulátor

Mekkora az agyam a magyar átlaghoz képest?


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák