Hírek > Megkezdte az emelkedést az építőipar >

Megkezdte az emelkedést az építőipar

2017.03.17 05:00
Közel 20 százalékkal nőtt januárban az építőipari termelés, a tavalyi gyenge szereplés után. A rendelésállomány és az alacsony bázis miatt a következő hónapokban 20 százalék körüli növekedés várható az ágazatban.
Megkezdte az emelkedést az építőipar

Januárban az építőipar teljesítménye 18,5 százalékkal haladta meg a tavaly januári szintet. A két fő alágazat közül az épületépítéseknél 33 százalékos volt a növekedés, az egyéb építményeknél pedig 3 százalékos volt a csökkenés. 

 

Németh Dávid, a K&H vezető elemzője azt mondta a várakozásoknak megfelelően alakult a január az építőiparban. Az alacsony tavalyi bázis és a múlt évi rendelésállományok miatt ugyanis várható volt a komoly növekedés. A januári adatok szerint az új szerződések volumene 212 százalékkal, a hó végi rendelésállomány pedig 123 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbi szintet, ami szintén jelentős bővülést vetít előre. 


Tudta, hogy bankbetétben romlik a pénze?
A csökkenő kamatkörnyezetben egyre nehezebb jó hozamú befektetést találni. A betéti kamatok általában 1% alatti éves hozamot fizetnek, miközben az infláció 1,8% (KSH, 2016. dec.). Így az Ön pénze reálértéken romlik.
Töltse ki kalkulátorunkat és megoldást találhat pénzügyeire!
Milyen távra fektet be általában?
   
Mekkora éves kamatot kap jelenleg?
   
Milyen kockázat mellett fektet be Ön?
   
Milyen ügyfél Ön?
 
Milyen éves hozammal lenne Ön elégedett?
   
Szeretne adómentes befektetést?
 
Pénzügyi megoldásunk:
Ahhoz, hogy testreszabott ajánlattal tudjuk Ön felkeresni, kérjük, töltse ki a következő adatokat:
Név:
Irányítószám:
Telefon:
E-mail:
Információ: Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény törvényben foglaltak alapján személyes adataim jelen weboldalon történő megadásával hozzájárulok ahhoz, hogy adataimat a ProfitLine.hu a Személyes adatok védelméről és biztonságáról szóló adatvédelmi szabályzatában leírtak szerint kezelje és adataimat továbbítsa a Partnereink menüpontban felsorolt szolgáltató partnerei részére további egyeztetés, tájékoztatás céljából.
Köszönjük megkeresését
Köszönjük megkeresését, kollégáink hamarosan felkeresik a megadott elérhetőségek egyikén.


A szakember közölte továbbá, hogy a rendelésállományokon alapuló tényleges építkezések késleltetve 9-12 hónap múlva jelennek meg a termelési adatokban. Miután a rendelésállomány szintje már a múlt évben is növekedett, ezért az idén több építkezés már megjelenik majd a termelési adatokban. Németh Dávid szerint 2017 első hónapjaiban akár 20 százalékos lehet a növekedés az ágazatban, tekintettel arra, hogy a múlt év hasonló hónapjaiban nagyon jelentős 20-30 százalékos visszaesések voltak. “A 2016-os termeléscsökkenés, valamint az idén várható bővülés hozza vissza a szektort a 2015-ös szintekre” - mondta a szakértő, hozzátéve: az épületépítések mellett az uniós forrásokból finanszírozott beruházások is szerepet játszanak a növekedésben.

 

Kalkulátor ajánlónk:

Fix számokkal lottózol? Akkor ez neked való kalkulátor

Összeilletek-e a pároddal? Párkapcsolati kalkulátor

Mekkora az agyam a magyar átlaghoz képest?


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák