Hírek > Moszkvába látogat Angela Merkel >

Moszkvába látogat Angela Merkel

2017.03.17 07:05
Angela Merkel német kancellár május 2-án találkozik Moszkvában Vlagyimir Putyin elnökkel - jelentette ki csütörtökön Moszkvában Horst Seehofer bajor miniszterelnök, a Keresztényszociális Unió (CSU) vezetője, aki háromnapos látogatásra érkezett Oroszországba.
Moszkvába látogat Angela Merkel

Putyin, aki a nap folyamán a Kremlben fogadja Seehofert, megerősítette a Merkel-látogatás időpontját, és megkérte vendégét, hogy tolmácsolja a legjobb kívánságait a német kormányfőnek.
   
Seehofer a maga részéről átadta az orosz vezetőnek a kancellár üdvözletét.
   
"Merkel kancellár több alkalommal emlékeztetett rá, hogy ne felejtsem el ezt megtenni, és azt mondta, hogy május elején meg akarja látogatni önt" - mondta.
   

Tudta, hogy bankbetétben romlik a pénze?
A csökkenő kamatkörnyezetben egyre nehezebb jó hozamú befektetést találni. A betéti kamatok általában 1% alatti éves hozamot fizetnek, miközben az infláció 1,8% (KSH, 2016. dec.). Így az Ön pénze reálértéken romlik.
Töltse ki kalkulátorunkat és megoldást találhat pénzügyeire!
Milyen távra fektet be általában?
   
Mekkora éves kamatot kap jelenleg?
   
Milyen kockázat mellett fektet be Ön?
   
Milyen ügyfél Ön?
 
Milyen éves hozammal lenne Ön elégedett?
   
Szeretne adómentes befektetést?
 
Pénzügyi megoldásunk:
Ahhoz, hogy testreszabott ajánlattal tudjuk Ön felkeresni, kérjük, töltse ki a következő adatokat:
Név:
Irányítószám:
Telefon:
E-mail:
Információ: Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény törvényben foglaltak alapján személyes adataim jelen weboldalon történő megadásával hozzájárulok ahhoz, hogy adataimat a ProfitLine.hu a Személyes adatok védelméről és biztonságáról szóló adatvédelmi szabályzatában leírtak szerint kezelje és adataimat továbbítsa a Partnereink menüpontban felsorolt szolgáltató partnerei részére további egyeztetés, tájékoztatás céljából.
Köszönjük megkeresését
Köszönjük megkeresését, kollégáink hamarosan felkeresik a megadott elérhetőségek egyikén.


Puytin kifejezte reményét, hogy Seehofer moszkvai vizitje kedvező hatással lesz a kétoldalú kapcsolatokra és rámutatott, hogy Németország tartományai közül Bajorország az első helyen áll az Oroszországgal folytatott kereskedelemben.
   
A Kreml közleménye szerint amíg az Oroszországba irányuló német kivitel az elmúlt évben csaknem 5 százalékkal csökkent, addig a bajor export ugyanebben a relációban 4 százalékkal nőtt.  
   
Az orosz elnök március 9-én hívta meg a német kormányfőt, amikor Moszkvában fogadta Sigmar Gabrielt, a berlini diplomáciai tárca vezetőjét. Putyin hangsúlyozta akkor, hogy a két ország közös feladata a kétoldalú kapcsolatok teljes körű normalizálása.
   
A német külügyminiszter reményét fejezte ki, hogy a kancellárnak módja nyílik majd a látogatásra, és kijelentette, hogy hivatali elődje, Frank-Walter Steinmeier szövetségi elnök is Oroszországba készül.
       
A kétoldalú kapcsolatok Oroszország 2014-es ukrajnai beavatkozása nyomán romlottak meg. A kereskedelmi forgalom a 2012-es 80 milliárd eurós szintről a tavalyi év 11 hónapjának összesítése alapján 47 milliárdra esett vissza.  
   
Merkel kancellár Ukrajna területi integritásának következetes szószólója. Seehofer több ízben is állást foglalt az Oroszország elleni szankciók feloldása ellen, ugyanakkor sürgette, hogy Moszkva támogassa a békefolyamatot Kelet-Ukrajnában.
    
Angela Merkel a kétoldalú viszony keretében 2013 júniusában, a G20-csúcs alkalmából pedig ugyanazon év szeptemberében járt utoljára Oroszországban.

Kalkulátor ajánlónk:

Fix számokkal lottózol? Akkor ez neked való kalkulátor

Összeilletek-e a pároddal? Párkapcsolati kalkulátor

Mekkora az agyam a magyar átlaghoz képest?


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák