Hírek > Sikeres volt az E.ON tőkeemelése >

Sikeres volt az E.ON tőkeemelése

2017.03.17 11:35
200,1 millió új részvényt bocsátott ki az E.ON a tegnapi nap folyamán intézményi befektetőknek, ami a teljes részvényállományának megközelítőleg 10%-a.
Sikeres volt az E.ON tőkeemelése

A részvények a megcélzott 6,71-6,72 eurós ársáv tetején kerülhettek értékesítésre. A kibocsátást már korábban bejelentette a vállalat, aminek köszönhetően 1,35 milliárd eurót vont be. Ez a nagyobb részét fedezi annak a 2 milliárd eurós többletköltségnek, ami a német állammal szembeni kötelezettségekből fakad. A fennmaradó 650 millió eurót hibrid kötvények kibocsátásával fedezheti a vállalat.

 

Egy profi tőzsdei szakembert keresel? Megtaláltad!És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák