Hírek > Devizaháború fenyeget? >

Devizaháború fenyeget?

2017.03.17 13:10
A ma kezdődő, baden badeni G-20 találkozó előtt az USA pénzügyminisztere, Steve Mnuchin ismételten annak a véleményének adott hangot, hogy a dollárnak gyengébbnek kellene lennie, és az ázsiai országoknak erősíteniük kellene fizetőeszközüket.

Kifejtette, hogy a vezető gazdasági nagyhatalmaknak tartózkodniuk kell a devizájuk manipulálásától versenyelőny szerzési célokból. Ez azt sugallja, hogy a pénzügyminiszterek találkozóján a devizaárfolyamok kérdése akár komoly vitát is okozhat. Az USA pénzügyi vezetése, miközben lépéseivel inkább dollár erősödést idézhet elő (határ-igazított adó), addig kommunikáció szintjén mindent elkövet, hogy gyengítse a dollárt, illetve a vezető hatalmak is saját deviza erősítő intézkedéseket tegyenek.

Tudta, hogy bankbetétben romlik a pénze?
A csökkenő kamatkörnyezetben egyre nehezebb jó hozamú befektetést találni. A betéti kamatok általában 1% alatti éves hozamot fizetnek, miközben az infláció 1,8% (KSH, 2016. dec.). Így az Ön pénze reálértéken romlik.
Töltse ki kalkulátorunkat és megoldást találhat pénzügyeire!
Milyen távra fektet be általában?
   
Mekkora éves kamatot kap jelenleg?
   
Milyen kockázat mellett fektet be Ön?
   
Milyen ügyfél Ön?
 
Milyen éves hozammal lenne Ön elégedett?
   
Szeretne adómentes befektetést?
 
Pénzügyi megoldásunk:
Ahhoz, hogy testreszabott ajánlattal tudjuk Ön felkeresni, kérjük, töltse ki a következő adatokat:
Név:
Irányítószám:
Telefon:
E-mail:
Információ: Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény törvényben foglaltak alapján személyes adataim jelen weboldalon történő megadásával hozzájárulok ahhoz, hogy adataimat a ProfitLine.hu a Személyes adatok védelméről és biztonságáról szóló adatvédelmi szabályzatában leírtak szerint kezelje és adataimat továbbítsa a Partnereink menüpontban felsorolt szolgáltató partnerei részére további egyeztetés, tájékoztatás céljából.
Köszönjük megkeresését
Köszönjük megkeresését, kollégáink hamarosan felkeresik a megadott elérhetőségek egyikén.

Mindeközben a szaúdi energia miniszter szerint az őszi megállapodásban vállalt kitermelés korlátozás május után is érvényben maradhat, ha szükséges. Az ok a magas készletek. Erről a május 25-i találkozón dönthetnek az OPEC tagállamok (és a nem OPEC résztvevők). Ez a hír stabilitást adhat az olaj árfolyamának, amely a 200 napos mozgóátlagra esett az elmúlt napokban, és az elmúlt három hasonló alkalommal innen fordult az árfolyam észak felé.
A mai napon mind a DAX, mind a BUX index esetében oldalazásra számítunk, amely esetleg valamiféle negatív zárásban nyilvánulhat meg.

 

(forrás: ERSTE)

 

Egy profi tőzsdei szakembert keresel? Megtaláltad!


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák