Hírek > Befejeződött a francia elnökválasztás jelöltállító folyamata >

Befejeződött a francia elnökválasztás jelöltállító folyamata

2017.03.18 01:30
Befejeződött pénteken a franciaországi elnökválasztás jelöltállító folyamata, azaz az egy-egy jelöltet támogató, legalább ötszáz képviselői vagy polgármesteri aláírás leadása az alkotmánytanácsnál.
Befejeződött a francia elnökválasztás jelöltállító folyamata

A testület szombaton teszi közzé a jelöltek hivatalos névsorát.
   
A legutóbbi, keddi összesítéskor nyolc jelöltnek már megvolt a szükséges ötszáz, választott tisztséget betöltő személy támogatói aláírása, amely alapfeltétele az elnökjelöltségnek.
   

Tudta, hogy bankbetétben romlik a pénze?
A csökkenő kamatkörnyezetben egyre nehezebb jó hozamú befektetést találni. A betéti kamatok általában 1% alatti éves hozamot fizetnek, miközben az infláció 1,8% (KSH, 2016. dec.). Így az Ön pénze reálértéken romlik.
Töltse ki kalkulátorunkat és megoldást találhat pénzügyeire!
Milyen távra fektet be általában?
   
Mekkora éves kamatot kap jelenleg?
   
Milyen kockázat mellett fektet be Ön?
   
Milyen ügyfél Ön?
 
Milyen éves hozammal lenne Ön elégedett?
   
Szeretne adómentes befektetést?
 
Pénzügyi megoldásunk:
Ahhoz, hogy testreszabott ajánlattal tudjuk Ön felkeresni, kérjük, töltse ki a következő adatokat:
Név:
Irányítószám:
Telefon:
E-mail:
Információ: Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény törvényben foglaltak alapján személyes adataim jelen weboldalon történő megadásával hozzájárulok ahhoz, hogy adataimat a ProfitLine.hu a Személyes adatok védelméről és biztonságáról szóló adatvédelmi szabályzatában leírtak szerint kezelje és adataimat továbbítsa a Partnereink menüpontban felsorolt szolgáltató partnerei részére további egyeztetés, tájékoztatás céljából.
Köszönjük megkeresését
Köszönjük megkeresését, kollégáink hamarosan felkeresik a megadott elérhetőségek egyikén.


A korrupciós botrányok ellenére Francois Fillon konzervatív jelölt 2953 aláírást gyűjtött össze, amely az őt jelölő legnagyobb ellenzéki párt, a jobbközép Köztársaságiak választott képviselőinek biztos támogatására utal. A szocialisták előválasztáson megválasztott jelöltje, Benoit Hamon 1717, a favoritnak számító Emmanuel Macron független jelölt 1548 aláírásnál tartott kedden.
  
Őket követte a szuverenista Nicolas Dupont-Aignan (672), a radikális baloldali Jean-Luc Mélenchon (666), a kommunista Nathalie Arthaud (623) és végül Marine Le Pen, a radikális jobboldali Nemzeti Front elnöke (618).
   
Nagy meglepetésre még egy szuverenista és Európa-ellenes jelölt, Francois Asselineau is összegyűjtött 569 támogatói aláírást keddig, őt 2012-ben nem támogatták elegen ahhoz, hogy részt vehessen a választáson.
   
Rajtuk kívül még három kisebb jelöltnek lehet esélye a nevezésre, a szintén szuverenista jobboldali Jacques Cheminade-nak, a párt nélküli, centrista Jean Lassalle képviselőnek és Philippe Poutou munkásnak, az Új Antikapitalista Párt jelöltjének. Utóbbi péntek este azt közölte, hogy sikerült 523 aláírást összegyűjtenie.
   
Az aláírások alkotmánytanácsi hitelesítése után valamennyi hivatalos jelöltnek vagyonbevallást kell készítenie.
   
A franciaországi elnökválasztás első fordulóját április 23-án, a másodikat május 7-én tartják.

Kalkulátor ajánlónk:

Fix számokkal lottózol? Akkor ez neked való kalkulátor

Összeilletek-e a pároddal? Párkapcsolati kalkulátor

Mekkora az agyam a magyar átlaghoz képest?


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák