Hírek > Németország nem válaszol a török provokációkra >

Németország nem válaszol a török provokációkra

2017.03.18 03:30
Németország nem válaszol "ellenprovokációkkal" a török kormány provokációira - mondta Sigmar Gabriel német külügyminiszter a Der Spiegel című hírmagazinnak.
Németország nem válaszol a török provokációkra

A lap szombati - digitális formátumban péntek este megjelent - számában közölt interjúban a német diplomácia vezetője arra a felvetésre, hogy a reakció elmaradása erősíti a mai Németországot a náci rezsimmel összehasonlító és Angela Merkel kancellárt terroristák támogatásával vádoló Recep Tayyip Erdogan török államfőt, azt mondta, hogy éppen ellenkező a helyzet: "ha mindig teljes erővel válaszolunk a provokációkra, akkor csak a török államfőnek segítünk, akinek szüksége van egy ellenségképre a választási kampányhoz".
   

Tudta, hogy bankbetétben romlik a pénze?
A csökkenő kamatkörnyezetben egyre nehezebb jó hozamú befektetést találni. A betéti kamatok általában 1% alatti éves hozamot fizetnek, miközben az infláció 1,8% (KSH, 2016. dec.). Így az Ön pénze reálértéken romlik.
Töltse ki kalkulátorunkat és megoldást találhat pénzügyeire!
Milyen távra fektet be általában?
   
Mekkora éves kamatot kap jelenleg?
   
Milyen kockázat mellett fektet be Ön?
   
Milyen ügyfél Ön?
 
Milyen éves hozammal lenne Ön elégedett?
   
Szeretne adómentes befektetést?
 
Pénzügyi megoldásunk:
Ahhoz, hogy testreszabott ajánlattal tudjuk Ön felkeresni, kérjük, töltse ki a következő adatokat:
Név:
Irányítószám:
Telefon:
E-mail:
Információ: Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény törvényben foglaltak alapján személyes adataim jelen weboldalon történő megadásával hozzájárulok ahhoz, hogy adataimat a ProfitLine.hu a Személyes adatok védelméről és biztonságáról szóló adatvédelmi szabályzatában leírtak szerint kezelje és adataimat továbbítsa a Partnereink menüpontban felsorolt szolgáltató partnerei részére további egyeztetés, tájékoztatás céljából.
Köszönjük megkeresését
Köszönjük megkeresését, kollégáink hamarosan felkeresik a megadott elérhetőségek egyikén.


Erdogan azt akarja elérni, hogy felmutathassa választóinak: az egyik oldalon a "megalázott Törökország" áll, a másikon pedig "az orrát magasan hordó Nyugat". A német kormánynak nem szabad hozzájárulnia e "barát-ellenség séma" erősítéséhez - mondta Sigmar Gabriel.
    
Ugyanakkor élesen bírálta is a török államfőt, mindenekelőtt a Die Welt című konzervatív német lap törökországi tudósítója, Deniz Yücel letartóztatásával kapcsolatban. Mint mondta, a tervezett alkotmánymódosítás súlyos aggodalmat kelt a jogállamisággal és az igazságszolgáltatás függetlenségével kapcsolatban.
   
"Ha Törökország valóban jogállam, ahogyan Erdogan úr állítja, akkor hogyan fordulhat elő, hogy már a bírósági eljárás kezdete előtt tudhatja és ki is mondhatja, hogy Deniz Yücel terrorista és kém" - vetette fel Sigmar Gabriel.
   
Megjegyezte, hogy Binali Yildirim török miniszterelnök ígérete ellenére a Die Welt német-török kettős állampolgárságú újságírója továbbra sem veheti igénybe a német állam konzuli segítségét. "Csalódást keltő lenne, ha nem lehetne megbízni a török miniszterelnök adott szavában" - mondta a német külügyminiszter.
   
Sigmar Gabriel megerősítette kormánya álláspontját, miszerint a török politikusok kampányolhatnak Németországban a tervezett alkotmánymódosítás mellett, de csak akkor, ha betartják a német törvényeket. Így például a büntetőtörvénykönyv 90. paragrafusát, amelynek alapján akár öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő az állam, a szövetségi államok és az alkotmányos rend becsmérlése.
   
Ankara provokációira "nem vágunk vissza durvaságokkal, de egyértelmű, világos határokat húzunk", mert "nemcsak Törökországnak, hanem Németországnak is kijár a tisztelet" - mondta Sigmar Gabriel.
   
Az utóbbi hetekben feszültebbé vált a német-török kormányzati viszony, miután több német városban a helyi hatóságok megakadályozták török miniszterek kampányrendezvényeit, mire Ankara a náci módszereket idéző eljárással vádolta meg Németországot, és terroristák támogatásával Angela Merkelt.
   
Törökországban április 16-án rendeznek népszavazást az alkotmánymódosításról, amely kiszélesítené a mindenkori államfő jogkörét, aki így a végrehajtó hatalom feje lenne.
    

Németországban él a legnagyobb határon túli török közösség, mintegy hárommillió tagja közül nagyjából minden második rendelkezik szavazójoggal Törökországban.

Kalkulátor ajánlónk:

Fix számokkal lottózol? Akkor ez neked való kalkulátor

Összeilletek-e a pároddal? Párkapcsolati kalkulátor

Mekkora az agyam a magyar átlaghoz képest?


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák