Hírek > Szorosabbra fűzte kapcsolatait a FAO és az Agrárgazdasági Kutató Intézet >

Szorosabbra fűzte kapcsolatait a FAO és az Agrárgazdasági Kutató Intézet

2017.03.20 08:30
Szorosabbra fonja és egyúttal ki is terjeszti a közös munkát az az egyetértési megállapodás, melyet ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) az Agrárgazdasági Kutató Intézettel (AKI) ma aláírt. A dokumentum egészen 2019-ig határoz meg közös tevékenységeket.
Szorosabbra fűzte kapcsolatait a FAO és az Agrárgazdasági Kutató Intézet

A FAO regionális irodája közel 10 éve működik hazánkban, Budapesten. Ennek feladata az ENSZ szervezet európai és közép-ázsiai munkájának irányítása, felügyelete a globális célkitűzésekkel összhangban, de tekintettel a helyi sajátosságokra. Ebben magyar mezőgazdasági intézmények, a Földművelésügyi Minisztérium eddig is partnerek voltak, annak ellenére, hogy Magyarországon – európai uniós tagállamként – nincsenek FAO projektek.

Az Agrárgazdasági Kutató Intézettel is többéves kooperáció van a felek mögött: az AKI többek között olyan FAO projektekben működött közre, ahol a világgazdasági válság hatását mérték föl a közép- és kelet-európai, illetve a közép-ázsiai országok élelmiszertermelő szektorára.  

„Eljutottunk egy pontra, amikor formális keretet kell adnunk az együttes munkának, amely alapja lehet egy közös stratégiai utitervnek,” mondta Vladimir Rakhmanin, a FAO főigazgató-helyettese és regionális képviselője.

Tudta, hogy bankbetétben romlik a pénze?
A csökkenő kamatkörnyezetben egyre nehezebb jó hozamú befektetést találni. A betéti kamatok általában 1% alatti éves hozamot fizetnek, miközben az infláció 1,8% (KSH, 2016. dec.). Így az Ön pénze reálértéken romlik.
Töltse ki kalkulátorunkat és megoldást találhat pénzügyeire!
Milyen távra fektet be általában?
   
Mekkora éves kamatot kap jelenleg?
   
Milyen kockázat mellett fektet be Ön?
   
Milyen ügyfél Ön?
 
Milyen éves hozammal lenne Ön elégedett?
   
Szeretne adómentes befektetést?
 
Pénzügyi megoldásunk:
Ahhoz, hogy testreszabott ajánlattal tudjuk Ön felkeresni, kérjük, töltse ki a következő adatokat:
Név:
Irányítószám:
Telefon:
E-mail:
Információ: Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény törvényben foglaltak alapján személyes adataim jelen weboldalon történő megadásával hozzájárulok ahhoz, hogy adataimat a ProfitLine.hu a Személyes adatok védelméről és biztonságáról szóló adatvédelmi szabályzatában leírtak szerint kezelje és adataimat továbbítsa a Partnereink menüpontban felsorolt szolgáltató partnerei részére további egyeztetés, tájékoztatás céljából.
Köszönjük megkeresését
Köszönjük megkeresését, kollégáink hamarosan felkeresik a megadott elérhetőségek egyikén.

A kutatóintézet foglalkozik többek között bio- és természeti erőforrás gazdálkodással, élelmiszer értéklánccal, vidékfejlesztéssel és mezőgazdasági innovációval. „Mindezek a FAO regionális irodája számára is kiemelt fontosságúak, így a tudásmegosztás ezeken a területeken kölcsönösen előnyös mindkét fél számára.” – tette hozzá Rakhmanin.

Az átfogó cél, az élelmezés helyzetének javítása és a fenntartható mezőgazdaság és vidékfejlesztés ernyője alatt három területen várható együttes fellépés: egyrészt FAO projekteken keresztül, ahol az országoknak segítenek kapacitásaik megerősítésében, másrészt a jó példákra való figyelemfelhívás révén, illetve technikai segítségnyújtás projektekkel.

 

Kalkulátor ajánlónk:

Fix számokkal lottózol? Akkor ez neked való kalkulátor

Összeilletek-e a pároddal? Párkapcsolati kalkulátor

Mekkora az agyam a magyar átlaghoz képest?


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák