Hírek > Tegnap 15 fokos hőmérséklet-különbséget mértek az országban >

Tegnap 15 fokos hőmérséklet-különbséget mértek az országban

2017.03.23 06:30
A melegrekord ugyan nem dőlt meg, de az ország északnyugati és délkeleti területei között csaknem 15 Celsius fokos hőmérséklet-különbséget mértek szerdán - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján.

A különbség oka, hogy míg az ország nagy része fölé szinte zavartalan napsütés mellett meleg levegő áramlott dél felől, addig a tőlünk nyugatra húzódó frontrendszer hatására az Alpokalja és a Kisalföld térségébe hidegebb levegő érkezett, valamint be is felhősödött az ég.
    

A március 22-i maximumhőmérsékleti rekord 27 fok, amelyet 1974-ben Pátyodon mértek. Ettől csak 1,2 fokkal maradt el a szerdai legmagasabb hőmérséklet, amelyet Dombegyházán mértek - tették hozzá.

Az előrejelzés szerint csütörtökön délelőtt alapvetően napos idő várható, ugyanakkor főként az északi, északkeleti országrészben erőteljesebb lehet a gomolyfelhő-képződés, és ott helyenként zápor, esetleg egy-egy zivatar is előfordulhat. Több helyen megélénkül, a Dunántúl nyugati felén időnként meg is erősödik a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet általában plusz 4-10, a legmagasabb 18-24 fok között valószínű.

 

Kalkulátor ajánlónk:

Fix számokkal lottózol? Akkor ez neked való kalkulátor

Összeilletek-e a pároddal? Párkapcsolati kalkulátor

Mekkora az agyam a magyar átlaghoz képest?


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák