Hírek > Jó vétel lehet most az OTP részvény >

Jó vétel lehet most az OTP részvény

2017.03.25 06:05
Az OTP elmúlt évek szárnyalását követően az elmúlt hónapban lezajlott a szükséges korrekció. A jelenlegi szinteken azonban már ismét vételre érdemesnek tartjuk az OTP részvényeit. 9000 forintos árolyam fölött már mi is túlértékeltnek éreztük az OTP részvényeket és ahogy vártuk meg is érkezett a korrekció a részvényben. Körülbelül 1 hónap leforgása alatt, több mint ezer forintot csökkent a részvények árfolyama.

Most viszont ismét erőt tud az OTP mutatni. Bár a mai napot még réssel eséssel indította a részvény, de már a délelőtti órákban sikerült a pozitív tartományba visszaküzdenie magát a részvény árfolyamának. Ez kimondottan erős viselkedésre utal, különösen annak fényében, hogy tegnap gyorsított könyvépítés keretében 7800 forintos árolyamon 8,26 millió darab OTP részvényt értékesített a Groupama csoport, de már nem tesztelte vissza ezt a szintet ma a piac. Egyébként 7800 forintnál húzódik a 200 napos mozgóátlag is, így onnan lett volna igazán indokolt a korrekció vége, de így még pozitívabb a kép.

Tudta, hogy bankbetétben romlik a pénze?
A csökkenő kamatkörnyezetben egyre nehezebb jó hozamú befektetést találni. A betéti kamatok általában 1% alatti éves hozamot fizetnek, miközben az infláció 1,8% (KSH, 2016. dec.). Így az Ön pénze reálértéken romlik.
Töltse ki kalkulátorunkat és megoldást találhat pénzügyeire!
Milyen távra fektet be általában?
   
Mekkora éves kamatot kap jelenleg?
   
Milyen kockázat mellett fektet be Ön?
   
Milyen ügyfél Ön?
 
Milyen éves hozammal lenne Ön elégedett?
   
Szeretne adómentes befektetést?
 
Pénzügyi megoldásunk:
Ahhoz, hogy testreszabott ajánlattal tudjuk Ön felkeresni, kérjük, töltse ki a következő adatokat:
Név:
Irányítószám:
Telefon:
E-mail:
Információ: Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény törvényben foglaltak alapján személyes adataim jelen weboldalon történő megadásával hozzájárulok ahhoz, hogy adataimat a ProfitLine.hu a Személyes adatok védelméről és biztonságáról szóló adatvédelmi szabályzatában leírtak szerint kezelje és adataimat továbbítsa a Partnereink menüpontban felsorolt szolgáltató partnerei részére további egyeztetés, tájékoztatás céljából.
Köszönjük megkeresését
Köszönjük megkeresését, kollégáink hamarosan felkeresik a megadott elérhetőségek egyikén.


Technikailag 8750 forintnál látható egy ellenállás, ezért ez alatt 8730-nál határozzuk meg a kiszállási pontunkat, míg technikai alapon a stop loss megbízást a mai mélyont alá 7999 ponthoz javasoljuk elhelyezni.

 

Forrás: Bloomberg


A Groupama tranzakcióról


A Groupama tegnap este eladott 3 százalékot a 8 százalékos OTP részesedéséből gyorsított könyvépítés keretében, amely manapság nagyon divatos nem túl nagy, de méretesebb részesedések értékesítésére. 2 napja hasonlót láthattunk például a Raiffeisen esetében is.


Az értékesítés zárt körben történt, azaz csak nagyobb intézményi szereplők vehettek részt benne, s emiatt valószínűleg stabil kezekbe kerültek a részvények, így nem rohannak rövidtávon egyből profitot realizálni.


A tranzakcióra egyébként 7800 forintos árfolyamon került sor, ami egyben a 200 napos mozgóátlag is, így ennek a támasznak a jelentősége megerősödött.


Mennyit érhet fundamentálisan az OTP

Fundamentális oldalról megközelítve egy 8500 forint körüli rövidtávú célárat tartunk reálisnak, ami 1,65-ös P/BV értékeltséget jelentene. A következő paraméterek mellett:

  • 5130 forintos könyvszerinti érték
  • 15%-os saját tőke arányos megtérülés (ROE)
  • 10,25%-os tőkeköltség (COE), 1-es Béta (kockázati együttható) feltételezésével
  • 3%-os növekedéssel

A menedzsment legalább 15%-os ROE célt tűzött ki, így mi a feltételezésünk inkább a konzervatív oldalon maradtunk. Számolásunk rendkívül érzékeny a ROE alakulására, így például ha a sáv alja helyett 16%-os ROE feltételezéssel élünk, mely még a menedzsment kilátásai alapján szintén reális, akkor már 9000 forintos fair árfolyamot kapnánk. Ebből is látható, hogy 8500 forintos számolásunk inkább csak alsó közelítésnek tekinthető.

A technikai kép és a társaság fundamentumai alapján is érdemesnek tartjuk az OTP részvények vételét.

 

Kalkulátor ajánlónk:

Fix számokkal lottózol? Akkor ez neked való kalkulátor

Összeilletek-e a pároddal? Párkapcsolati kalkulátor

Mekkora az agyam a magyar átlaghoz képest?És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák