Hírek > Német nemzetiségi általános iskolát adtak át Diósdon >

Német nemzetiségi általános iskolát adtak át Diósdon

2017.03.25 11:00
Aki iskolát épít, az hisz a jövőben - mondta a diósdi Eötvös József Német Nemzetiségi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola átadásán, pénteken a Pest megyei város polgármestere.
Német nemzetiségi általános iskolát adtak át Diósdon

Bogó László (független) megnyitójában kiemelte, hogy Diósd lélekszáma nemrég lépte át a tízezer fős lélektani határt, ami természetesen növekvő gyermekszámot is jelent, ezért szükséges volt már egy saját, új iskola létrehozása.
   
A jelentős arányban német nemzetiségűek által lakott település polgármestere hozzátette, hogy az iskola 500 milliós beruházással valósult meg, ami a város költségvetésének hozzávetőlegesen az egyharmada.
   

Tudta, hogy bankbetétben romlik a pénze?
A csökkenő kamatkörnyezetben egyre nehezebb jó hozamú befektetést találni. A betéti kamatok általában 1% alatti éves hozamot fizetnek, miközben az infláció 1,8% (KSH, 2016. dec.). Így az Ön pénze reálértéken romlik.
Töltse ki kalkulátorunkat és megoldást találhat pénzügyeire!
Milyen távra fektet be általában?
   
Mekkora éves kamatot kap jelenleg?
   
Milyen kockázat mellett fektet be Ön?
   
Milyen ügyfél Ön?
 
Milyen éves hozammal lenne Ön elégedett?
   
Szeretne adómentes befektetést?
 
Pénzügyi megoldásunk:
Ahhoz, hogy testreszabott ajánlattal tudjuk Ön felkeresni, kérjük, töltse ki a következő adatokat:
Név:
Irányítószám:
Telefon:
E-mail:
Információ: Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény törvényben foglaltak alapján személyes adataim jelen weboldalon történő megadásával hozzájárulok ahhoz, hogy adataimat a ProfitLine.hu a Személyes adatok védelméről és biztonságáról szóló adatvédelmi szabályzatában leírtak szerint kezelje és adataimat továbbítsa a Partnereink menüpontban felsorolt szolgáltató partnerei részére további egyeztetés, tájékoztatás céljából.
Köszönjük megkeresését
Köszönjük megkeresését, kollégáink hamarosan felkeresik a megadott elérhetőségek egyikén.


Bogó László köszönetet mondott a Klebelsberg Központnak azért a harmincmillió forintért, amit az új iskola berendezési tárgyainak megvásárlásához nyújtott.
   
A városvezető az MTI-nek elmondta, hogy Diósd költségvetésében minden olyan összeget, amely nem a város működtetéséhez volt szükséges, oktatási beruházásokra fordították.
   
Kitért arra is, hogy még januárban átadtak egy hatcsoportos óvodát, amelynek a létrejöttében az állam is segített egy 93 milliós pályázattal. Hozzátette: ez egy 140 milliós beruházás volt.
   
Az iskola épületéről szólva elmondta, hogy az korábban a Tigáz egy irodaháza volt, amelyet átalakítottak. Az új épület 1600 négyzetméteres, abban kilenc nagy tanterem, három csoportszoba, egy nagy tanári szoba, valamint aula, étkező és melegítőkonyha található.
   
A polgármester szólt arról is, hogy a kézilabda-szakosztályuk elnyert tao-forrást, s így közel az iskolához, egy önkormányzati telken őszre használatba vehető lesz a kézilabdacsarnok is.
   
Az eseményen jelen volt Solti Péter, a Klebelsberg Központ elnöke és Sárközi Márta, az Érdi Tankerületi Központ igazgatója is.

 

Kalkulátor ajánlónk:

Fix számokkal lottózol? Akkor ez neked való kalkulátor

Összeilletek-e a pároddal? Párkapcsolati kalkulátor

Mekkora az agyam a magyar átlaghoz képest?


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák