Hírek > Csökkent a BUX-index a héten >

Csökkent a BUX-index a héten

2017.03.26 09:05
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX pénteken 32 097,09 ponton, az előző hetinél 680,91 ponttal, 2,08 százalékkal alacsonyabban zárt.
Csökkent a BUX-index a héten

A részvénypiac forgalma 67,62 milliárd forintot ért el, valamivel több, mint 8 milliárd forinttal meghaladta az előző heti 59,35 milliárd forintot, az előző héten ugyanakkor csak négy kereskedési nap volt. A vezető papírok mindegyike veszített értékéből.
    

A Mol árfolyama 2,71 százalékkal csökkent, 20 430 forinton zárta a kereskedést pénteken, a heti forgalma 8,4 milliárd forintot tett ki.
   
A Richter árfolyama 1,07 százalékkal csökkent, pénteken 6479 forinton zárt, heti forgalma 8,37 milliárd forint volt.
   

Tudta, hogy bankbetétben romlik a pénze?
A csökkenő kamatkörnyezetben egyre nehezebb jó hozamú befektetést találni. A betéti kamatok általában 1% alatti éves hozamot fizetnek, miközben az infláció 1,8% (KSH, 2016. dec.). Így az Ön pénze reálértéken romlik.
Töltse ki kalkulátorunkat és megoldást találhat pénzügyeire!
Milyen távra fektet be általában?
   
Mekkora éves kamatot kap jelenleg?
   
Milyen kockázat mellett fektet be Ön?
   
Milyen ügyfél Ön?
 
Milyen éves hozammal lenne Ön elégedett?
   
Szeretne adómentes befektetést?
 
Pénzügyi megoldásunk:
Ahhoz, hogy testreszabott ajánlattal tudjuk Ön felkeresni, kérjük, töltse ki a következő adatokat:
Név:
Irányítószám:
Telefon:
E-mail:
Információ: Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény törvényben foglaltak alapján személyes adataim jelen weboldalon történő megadásával hozzájárulok ahhoz, hogy adataimat a ProfitLine.hu a Személyes adatok védelméről és biztonságáról szóló adatvédelmi szabályzatában leírtak szerint kezelje és adataimat továbbítsa a Partnereink menüpontban felsorolt szolgáltató partnerei részére további egyeztetés, tájékoztatás céljából.
Köszönjük megkeresését
Köszönjük megkeresését, kollégáink hamarosan felkeresik a megadott elérhetőségek egyikén.


Az OTP árfolyama 2,88 százalékkal esett, 8275 forinton fejezte be a hetet,  heti forgalma 47,13 milliárd forint volt.
    

A Magyar Telekom árfolyama 1,01 százalékkal mérséklődött, a pénteki kereskedést 489 forinton zárta, heti forgalma 2,6 milliárd forintot tett ki.
   
A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 2051,08 ponton zárt pénteken, 12,06 ponttal, 0,59 százalékkal alacsonyabban, mint egy héttel korábban.    
   
Hétfőn negatív korrekció volt a BÉT-en, a magyar tőzsde alulteljesítő volt Európában. Az esést az OTP-részvények vezették, 9000 forint felett már megjelentek a profitrealizálók, jelentősebb forgalom mellett adták el a papírokat.
   
Kedden az átlagosnál kicsit nagyobb forgalom mellett tovább folytatódott az esés. Bár a nap elején még úgy tűnt, lesz ereje a piacnak a pozitív korrekcióra, zárásra közel 1 százalékos mínuszba csúszott a BUX. A nemzetközi börzéken sem volt túl jó a hangulat.
   
Szerdán ismét csökkenéssel zárt a BUX, elsősorban a Richter és az OTP esésének  következtében. Az európai tőzsdéken szintén pesszimista volt a hangulat.  
  
Csütörtökön közel egyszázalékos erősödéssel zárt a BUX, elsősorban az OTP árfolyama húzta az indexet. A kereskedést főként az a hír befolyásolta, hogy  a francia Groupama-csoport a tulajdonában lévő OTP-részvényekből 8 millió 260 ezret elad intézményi befektetőknek. A BÉT-en jelentős mennyiségű, 2 millió 878 ezer OTP-részvény cserélt gazdát, a bankpapír a kezdeti esés után 1,1 százalékos erősödéssel zárt, és a többi vezető részvény árfolyama is emelkedett.
   
Pénteken a nemzetközi hangulat a börzéken óvatosan optimista volt, a BÉT-en is ennek megfelelően folyt a kereskedés napközben, ám a zárásban megjöttek az eladók, így a BUX végül enyhe csökkenéssel zárt.

 

Kalkulátor ajánlónk:

Fix számokkal lottózol? Akkor ez neked való kalkulátor

Összeilletek-e a pároddal? Párkapcsolati kalkulátor

Mekkora az agyam a magyar átlaghoz képest?


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák