Hírek > Pénzhamisítókat fogtak >

Pénzhamisítókat fogtak

2017.03.29 17:30
Hamis százeurós bankjegyekkel csalt egy bűnözői csoport, a Fővárosi Főügyészség hét ember ellen emelt vádat az ügyben - közölte a fővárosi főügyész szerdán az MTI-vel.
Pénzhamisítókat fogtak

 Ibolya Tibor közleményében az áll: a vádirat szerint az ügy elsőrendű vádlottja 2015 októbere előtt, ismeretlen körülmények között szerzett hamis 100 euró címletű bankjegyeket, és azokból legalább 135-öt az általa üzemeltetett budapesti pizzériában eladott a másodrendű vádlottnak.
    

Az így értékesített bankjegyek értéke 13 500 euró, azaz mintegy négymillió forint volt.
    

A másodrendű vádlott a harmad-, negyed-, és ötödrendű vádlottal együtt forgalomba hozta a hamis bankjegyeket: interneten meghirdetett műszaki cikkeket, elsősorban mobiltelefonokat vásároltak. A hirdetőknek azt mondták, külföldről érkeznek és sietnek, ezért csak euróval tudnak fizetni. A négy férfi ezután eladta ismeretleneknek a mobiltelefonokat a Keleti pályaudvarnál, a hasznon pedig osztoztak.
   

Tudta, hogy bankbetétben romlik a pénze?
A csökkenő kamatkörnyezetben egyre nehezebb jó hozamú befektetést találni. A betéti kamatok általában 1% alatti éves hozamot fizetnek, miközben az infláció 1,8% (KSH, 2016. dec.). Így az Ön pénze reálértéken romlik.
Töltse ki kalkulátorunkat és megoldást találhat pénzügyeire!
Milyen távra fektet be általában?
   
Mekkora éves kamatot kap jelenleg?
   
Milyen kockázat mellett fektet be Ön?
   
Milyen ügyfél Ön?
 
Milyen éves hozammal lenne Ön elégedett?
   
Szeretne adómentes befektetést?
 
Pénzügyi megoldásunk:
Ahhoz, hogy testreszabott ajánlattal tudjuk Ön felkeresni, kérjük, töltse ki a következő adatokat:
Név:
Irányítószám:
Telefon:
E-mail:
Információ: Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény törvényben foglaltak alapján személyes adataim jelen weboldalon történő megadásával hozzájárulok ahhoz, hogy adataimat a ProfitLine.hu a Személyes adatok védelméről és biztonságáról szóló adatvédelmi szabályzatában leírtak szerint kezelje és adataimat továbbítsa a Partnereink menüpontban felsorolt szolgáltató partnerei részére további egyeztetés, tájékoztatás céljából.
Köszönjük megkeresését
Köszönjük megkeresését, kollégáink hamarosan felkeresik a megadott elérhetőségek egyikén.

A vád szerint így 80 hamis bankjegyet hoztak forgalomba, amelynek elkövetés kori értéke mintegy 2,5 millió forint volt.
    

Az ügy hatod- és hetedrendű vádlottja a vád szerint szintén hamis bankjegyekkel fizetett gyorséttermekben, üzletekben.
    

A Fővárosi Főügyészség a vádlottak többségével szemben bűnszövetségben elkövetett pénzhamisítás miatt emelt vádat, ez a minősített eset öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.

 

Kalkulátor ajánlónk:

Fix számokkal lottózol? Akkor ez neked való kalkulátor

Összeilletek-e a pároddal? Párkapcsolati kalkulátor

Mekkora az agyam a magyar átlaghoz képest?


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák