Hírek > Idén a magyar GDP 3 százalék körül nőhet >

Idén a magyar GDP 3 százalék körül nőhet

2017.03.30 00:05
Idén a magyarországi GDP 3 százalék körül nőhet a CIB Bank elemzői szerint, elsősorban a belső kereslet és az uniós források felhasználásának emelkdése miatt - mondta Trippon Mariann, a pénzintézet vezető elemzője szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón.
Idén a magyar GDP 3 százalék körül nőhet

Elmondta: a költségvetés idén is stabil marad, az államháztartási deficit csökkenésének lendülete ugyan megtörhet, de a hiány várhatóan nem haladja meg a 3 százalékos maastrichti kritériumot.
   
Kiemelte: a forint árfolyama idén a 305-315 forint/euró sávon belül marad a CIB elemzőinek várakozása szerint, az infláció 2,7 százalék lehet éves átlagban, de a jegybank 3 százalékos inflációs célját csak 2018-ban éri el.
   
Trippon Mariann rámutatott: napjainkban minden adott, hogy ismét jó éve legyen a magyar gazdaságnak.

Tudta, hogy bankbetétben romlik a pénze?
A csökkenő kamatkörnyezetben egyre nehezebb jó hozamú befektetést találni. A betéti kamatok általában 1% alatti éves hozamot fizetnek, miközben az infláció 1,8% (KSH, 2016. dec.). Így az Ön pénze reálértéken romlik.
Töltse ki kalkulátorunkat és megoldást találhat pénzügyeire!
Milyen távra fektet be általában?
   
Mekkora éves kamatot kap jelenleg?
   
Milyen kockázat mellett fektet be Ön?
   
Milyen ügyfél Ön?
 
Milyen éves hozammal lenne Ön elégedett?
   
Szeretne adómentes befektetést?
 
Pénzügyi megoldásunk:
Ahhoz, hogy testreszabott ajánlattal tudjuk Ön felkeresni, kérjük, töltse ki a következő adatokat:
Név:
Irányítószám:
Telefon:
E-mail:
Információ: Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény törvényben foglaltak alapján személyes adataim jelen weboldalon történő megadásával hozzájárulok ahhoz, hogy adataimat a ProfitLine.hu a Személyes adatok védelméről és biztonságáról szóló adatvédelmi szabályzatában leírtak szerint kezelje és adataimat továbbítsa a Partnereink menüpontban felsorolt szolgáltató partnerei részére további egyeztetés, tájékoztatás céljából.
Köszönjük megkeresését
Köszönjük megkeresését, kollégáink hamarosan felkeresik a megadott elérhetőségek egyikén.

   
Elmondta: 2017-ben több bizonytalan tényező is jelentkezik a világgazdaságban, az év nagy kérdései közé tartozik, hogy milyen kockázatokat hordoz a Brexit folyamata, egyelőre nem sokat tudni például az Egyesült Államok fiskális és kereskedelmi politikájáról, illetve az euróövezeti országokban sorra kerülő választások kimeneteléről.
  
Elmondta: a világgazdaságban a növekedés mindenhol beindult, ugyanakkor fokozódó inflációs nyomás figyelhető meg mind az Egyesült Államokban, mind az euróövezetben. Hozzátette: az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed túl van ugyan az első kamatemelésen, de továbbra is laza maradhat a monetáris politika. Az Európai Központi Bank (EKB) kamatai egy éve változatlanok, az EKB első kamatemelése legkorábban 2018 márciusában jöhet - emelte ki a CIB vezető elemzője.
    

Trippon Mariann kiemelte, a kedvező külgazdasági folyamatok segítik a magyar gazdaság növekedését.
   
Elmondta: a kedvező gazdasági folyamatok miatt a jegybanki alapkamat 0,9 százalékos szintje tartós maradhat 2017-ben is, a Magyar Nemzeti Bank kommunikációja is ezt erősíti.
    

Trippon Mariann rámutatott: ha további monetáris lazítás válik szükségessé, a jegybank nagy valószínűséggel nem-konvencionális, likviditásbővítő intézkedéseket hajt majd végre.
   
Kérdésre elmondta: laza monetáris kondíciók gyengítik ugyan a forintot, de Magyarország jó gazdasági teljesítménye, a jelentős külkereskedelmi aktívum ugyanakkor ezzel ellentétes hatást fejt ki, azaz erősíti a forintot.
   
Trippon Mariann egy másik kérdésre elmondta: mostanra a jegybanki alapkamat "horgonyszerepe" megszűnt, ezt a szerepet, "az igazi horgony feladatát" az egynapos, overnight betét kamata vette át.

Kalkulátor ajánlónk:

Fix számokkal lottózol? Akkor ez neked való kalkulátor

Összeilletek-e a pároddal? Párkapcsolati kalkulátor

Mekkora az agyam a magyar átlaghoz képest?


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák