Hírek > Ingyen készítenek fel a matek érettségire >

Ingyen készítenek fel a matek érettségire

2017.03.31 03:00
Matematika érettségi felkészítő csomaggal bővült az ország vezető e-learning oldala, a mateking.hu. Az eddigi egyetemi szintű matematikát magyarázó feladatok mellett megjelennek a középiskolások számára oly fontos, érettségire való felkészítő tananyagok. Ezen videók lényegretörőek, könnyen érthetők, az elmúlt évek érettségi feladatait veszik át. Ráadásul a segítség ingyenesen érhető el a diákoknak.
Ingyen készítenek fel a matek érettségire

Középiskolások ezreit érinti a 2016/2017-es tavaszi érettségi, amelynek egyik "legfélelmetesebb dátuma" a május 9-i matematika érettségi időpontja. A diákok közül ilyenkor sokan veszik igénybe felkészítő tanárok segítségét, azonban idén egy új módszerrel is trenírozhatják magukat. Az eddigi egyetemi szintű matematika tartalmak mellett ugyanis a mateking.hu-n mostantól középiskolásoknak szóló tartalmak is elérhetőek lesznek, fókuszálva a középiskolások nagy mumusára: az érettségire. Ráadásul ingyenesen!

Tudta, hogy bankbetétben romlik a pénze?
A csökkenő kamatkörnyezetben egyre nehezebb jó hozamú befektetést találni. A betéti kamatok általában 1% alatti éves hozamot fizetnek, miközben az infláció 1,8% (KSH, 2016. dec.). Így az Ön pénze reálértéken romlik.
Töltse ki kalkulátorunkat és megoldást találhat pénzügyeire!
Milyen távra fektet be általában?
   
Mekkora éves kamatot kap jelenleg?
   
Milyen kockázat mellett fektet be Ön?
   
Milyen ügyfél Ön?
 
Milyen éves hozammal lenne Ön elégedett?
   
Szeretne adómentes befektetést?
 
Pénzügyi megoldásunk:
Ahhoz, hogy testreszabott ajánlattal tudjuk Ön felkeresni, kérjük, töltse ki a következő adatokat:
Név:
Irányítószám:
Telefon:
E-mail:
Információ: Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény törvényben foglaltak alapján személyes adataim jelen weboldalon történő megadásával hozzájárulok ahhoz, hogy adataimat a ProfitLine.hu a Személyes adatok védelméről és biztonságáról szóló adatvédelmi szabályzatában leírtak szerint kezelje és adataimat továbbítsa a Partnereink menüpontban felsorolt szolgáltató partnerei részére további egyeztetés, tájékoztatás céljából.
Köszönjük megkeresését
Köszönjük megkeresését, kollégáink hamarosan felkeresik a megadott elérhetőségek egyikén.


„Kezdetektől fogva az volt a célunk, hogy nagyon magas minőségű e-learninget csináljunk, nagyon diákbarát áron. Az egyetemi matek mellett hamarosan indulnak a középiskolai tartalmak is, és ebbe a koncepcióba illeszkedik bele, hogy az érettségi felkészítők ingyenesek. Ezek egyébként a megszokottól eltérő videós formában érhetők el” – ismerteti az újdonságot Mosóczi András, a mateking.hu atyja.

Az e-learning oldalnak és az ilyenfajta tanulásnak a legfontosabb része a megértés. Az oldalon található példákkal segítenek a diákoknak, hogy megértsék a matematika rejtelmeit. Úgy is értelmezhető, hogy a mateking.hu-n található feladatokkal megtanítják a diákokat matekot tanulni.

„Az ingyenes tartalmak az elmúlt öt év érettségijeinek a részletes, lépésről-lépésre történő megoldása, ahol nem csak a megoldásokat mondjuk el, hanem azt is, hogy mit miért csinálunk és közben átvesszük a teljes középiskolai anyagot is. Mivel az érettségi feladatsorok jellegében nagyon hasonlóak vissza-vissza térő feladatokkal, ezért ha valaki ezeknek a megoldásait megnézi és megérti (fontos különbség, hogy nem megtanulja, hanem megérti), akkor jó eséllyel nem lesz gondja semelyik feladattal sem az érettségin” – folytatja András.

A könnyű, gyors tanulás titka az, hogy amit a diák szeret és érdekesnek talál, arra fogékonyabb, gyorsabban megtanulja, mint a számára kevésbé érdekes dolgokat. Van amit ily módon pár nap alatt el lehet sajátítani, de a kevésbé szeretett területekkel akár évekig lehet bajlódni. Mivel önmagában a matek feladatok nem igazán izgalmasak, ezért az oldal szerkesztői úgy próbálják érdekesebbé tenni, ahogyan a megoldásokat bemutatják. Ez meg is teszi a hatását, hiszen így mindenféle tanmesétől mentesen, okoskodás és felesleges fogalmak ismételgetése helyett a lényeget mondják el, azt viszont gyorsan és humorosan. A diákoktól érkező visszacsatolásokból az derül ki, hogy pontosan erre van igény, és ez a módszer valóban megkönnyíti a matematikát tanulók életét.

A mateking.hu jelenleg a leglátogatottabb egyetemi e-learning oldal hazánkban. A sikerét annak köszönheti, hogy nem a megszokott (talán kicsit már unalmas) matematikai magyarázatokat, követhetetlen algoritmusokat és érthetetlen ábrákat mutatja be. Megfiatalítja a matektanulást, megalkotva a 21. század online tankönyvét, amiben egyszerű és gyakorlatias példák bemutatásával magyarázza a matematikát, olyan részletességgel, amire valóban szüksége van egy diáknak. A mateking.hu oldal szerzői teszik mindezt olyan színes és modern megjelenés mellett, ami élvezetessé teszi a tanulást, még azok számára is, akiknek nem a matek a szívük csücske.

Itt érhetőek el az ingyenes leckék: www.mateking.hu/matekerettsegi

 

Kalkulátor ajánlónk:

Fix számokkal lottózol? Akkor ez neked való kalkulátor

Összeilletek-e a pároddal? Párkapcsolati kalkulátor

Mekkora az agyam a magyar átlaghoz képest?


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák