Hírek > Az állandó fejlődés, a folyamatos beruházások viszik előre Kelet-Magyarország egyik legnagyobb munkáltatóját >

Az állandó fejlődés, a folyamatos beruházások viszik előre Kelet-Magyarország egyik legnagyobb munkáltatóját

2017.03.31 07:00
A HAJDU Cégcsoport árbevétele 2015. évhez hasonlóan 2016-ban is 13,5 mrd Ft volt. Míg 2015-ben az árbevételéhez mindkét termelő cég (HAJDU Ipari Zrt és HAJDU Autotechnika Ipari Zrt.- azonos mértékben járult hozzá, addig 2016-ban az HAJDU Ipari Zrt. árbevétele 10%-al nőtt, ezzel a cégcsoport árbevételének 55%-át generálta. Fennállásának 65. évében a cégcsoport 10 % feletti növekedést tervez.

A HAJDU cégcsoport a térség jelentős munkáltatója, immár 65 éve biztosít számos család számára biztos megélhetést. dolgozói létszám is évről-évre bővült, jelenleg mintegy 750 fő veszi fel reggelente a munkát a téglási telephelyen.


A cégcsoport jövedelmezősége stabil a 2015-ben realizált 500 millió forintos eredményt 2016-ban is sikerült tartani; ezzel együtt a HAJDU Cégcsoport az elmúlt években egyre jelentős összegeket fordított beruházásokra, az elmúlt években megtöbbszörözte a beruházásokra fordított forintokat – a termékfejlesztéssel és gyártással foglalkozó HAJDU Ipari Zrt. számos új termék fejlesztésébe vág bele, az autotechnikai üzletágban pedig újabb kapacitás- bővítésre készül.

Tudta, hogy bankbetétben romlik a pénze?
A csökkenő kamatkörnyezetben egyre nehezebb jó hozamú befektetést találni. A betéti kamatok általában 1% alatti éves hozamot fizetnek, miközben az infláció 1,8% (KSH, 2016. dec.). Így az Ön pénze reálértéken romlik.
Töltse ki kalkulátorunkat és megoldást találhat pénzügyeire!
Milyen távra fektet be általában?
   
Mekkora éves kamatot kap jelenleg?
   
Milyen kockázat mellett fektet be Ön?
   
Milyen ügyfél Ön?
 
Milyen éves hozammal lenne Ön elégedett?
   
Szeretne adómentes befektetést?
 
Pénzügyi megoldásunk:
Ahhoz, hogy testreszabott ajánlattal tudjuk Ön felkeresni, kérjük, töltse ki a következő adatokat:
Név:
Irányítószám:
Telefon:
E-mail:
Információ: Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény törvényben foglaltak alapján személyes adataim jelen weboldalon történő megadásával hozzájárulok ahhoz, hogy adataimat a ProfitLine.hu a Személyes adatok védelméről és biztonságáról szóló adatvédelmi szabályzatában leírtak szerint kezelje és adataimat továbbítsa a Partnereink menüpontban felsorolt szolgáltató partnerei részére további egyeztetés, tájékoztatás céljából.
Köszönjük megkeresését
Köszönjük megkeresését, kollégáink hamarosan felkeresik a megadott elérhetőségek egyikén.


HAJDU Hajdúsági Ipari Zrt.


Az üzletágban egy 400 millió forintos fejlesztést hajtottak végre, amely 7 új termék bevezetését szolgálta. A hazai és külföldi piacokon egyaránt egyre sikeresebben mozgó HAJDU termékértékesítésből keletkező árbevétele jelentősen emelkedett; az értékesítés döntő többsége a hazai piacon realizálódik, de a cég több, mint 30 országba exportál.


Az export értékesítés erősödése elsősorban a kelet-európai piacoknak, azon belül is elsősorban az orosz és román vevői kör bővülésének köszönhető. A kivitelt a cég igyekszik tovább erősíteni, szeretné az export piacokon kereskedelmi partnereinek körét tovább szélesíteni.

 

A magyarországi forgalom erősödése mögött pedig nem csak a termékszerkezeti bővülés és a vásárlóerő erősödése áll, hanem az aktívabb marketing tevékenység, az új kommunikációs csatornák kiaknázása is áll. Az is komoly érv lehet a HAJDU termékeit vásárlóknak, hogy a cég hazai disztribúciós lefedettsége 100%-os, a termékei minden piaci szegmensben megtalálhatóak.

 
A piaci igények változása és módosuló egységes Európai Uniós szabályozás miatt a gyártó cégek nem állhatnak le a fejlesztésekkel: a HAJDU a gyártástechnológia folyamat több pontjára kiterjedő kapacitásfejlesztést hajt végre, valamint a termékfejlesztésbe jelentős erőforrásokat fektetve számos új termékkör bevezetésére készül a hazai és az export piacokon egyaránt.

Jó hír a magyar vásárlóknak, hogy az itthon piacvezető vállalat szélesebb termékskálán akar tovább erősödni – ehhez kapcsolódóan pedig bizakodásra ad okot, hogy a megújuló energiák használatához kapcsolódó termékeik forgalma jelentősen nőtt.


HAJDU Autotechnika Zrt.

 

Az autóipari beszállítók között egyre előkelőbb helyet elfoglaló HAJDU Autotechnika Zrt. árbevételének növekedése elsősorban annak köszönhető, hogy még szorosabbra fűzte kapcsolatát legnagyobb vevőjével, a FAURECIA-val.


A megnövekedett igények miatt viszont mára elérték kapacitásaik határait; a cég ezért 2015-2017-ben egy igen jelentős, 4,3 mrd Ft-os beruházási csomagot valósít meg, amelynek célja a versenyképesség növelése, a kapacitások bővítése, és a technológiák korszerűsítése magyar és EU-s források bevonásával. A tervek szerint 3 darab 630-1250 tonna teherbírású mechanikus, ill. hidraulikus présgép érkezik Téglásra, amihez kapcsolódóan mosó kapacitásukat is bővíteni fogják, illetve - szintén ehhez a beruházási csomaghoz kapcsolódóan - a szerszámüzemi kapacitást is fejlesztik. Az új gépeket egy kb. 4000 m2-es új gyártócsarnok fogja várni.

 

HAJDU Infrastruktúra Szolgáltató Zrt.


A bevételeit tekintve stabil emelkedést mutató HAJDU Infrastruktúra Zrt. az elmúlt években nagy hangsúlyt fektetett a meglévő hálózatok korszerűsítésére és a stabil energiaellátás biztosításának megteremtésére.


Az energetikai hatékonyságot és a dolgozói munkakörülményeket javító és a fejlesztéseket támogató beruházások összege elérte a 450 millió forintot; a szinte a teljes infrastrukturális hálózatot érintő, az energiabiztonságot és energiaracionalizálást szolgáló beruházások eredményeképpen jelentősen csökkent a cégcsoport egységnyi árbevételre jutó energiafelhasználása.

 

Kalkulátor ajánlónk:

Fix számokkal lottózol? Akkor ez neked való kalkulátor

Összeilletek-e a pároddal? Párkapcsolati kalkulátor

Mekkora az agyam a magyar átlaghoz képest?


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák