Hírek > Mi újság a lakáshitel kamatokkal? >

Mi újság a lakáshitel kamatokkal?

2017.03.31 14:00
Februárban a háztartások új lakáscélú és szabad felhasználású hiteleinek átlagos hitelköltség mutatója gyakorlatilag változatlan maradt, míg a személyi hiteleké csökkent az előző hónaphoz képest - jelentette a Magyar Nemzeti Bank (MNB) pénteken.
Mi újság a lakáshitel kamatokkal?

Az új lakáscélú forinthitelek átlagos hitelköltsége 5,29 százalék volt, 0,05 százalékponttal alacsonyabb a januárinál, és 0,47 százalékponttal az egy évvel korábbinál.
   

A szezonálisan igazított új szerződéses érték a lakáscélú és a szabad felhasználású hiteleknél kismértékben csökkent, míg a sz

emélyi hiteleknél enyhén emelkedett.
    

A februárban megkötött új lakáshitel-szerződések értéke a szezonálisan kiigazított adatok szerint 47,6 milliárd forint volt, 2 milliárddal kevesebb a januárinál, a tavaly februárinál ugyanakkor 15,8 milliárddal több.
    

A háztartások forint betéteinek átlagos kamatlába nem változott, míg az euró betétek átlagos kamatlába emelkedett az előző hónaphoz képest.
   

Tudta, hogy bankbetétben romlik a pénze?
A csökkenő kamatkörnyezetben egyre nehezebb jó hozamú befektetést találni. A betéti kamatok általában 1% alatti éves hozamot fizetnek, miközben az infláció 1,8% (KSH, 2016. dec.). Így az Ön pénze reálértéken romlik.
Töltse ki kalkulátorunkat és megoldást találhat pénzügyeire!
Milyen távra fektet be általában?
   
Mekkora éves kamatot kap jelenleg?
   
Milyen kockázat mellett fektet be Ön?
   
Milyen ügyfél Ön?
 
Milyen éves hozammal lenne Ön elégedett?
   
Szeretne adómentes befektetést?
 
Pénzügyi megoldásunk:
Ahhoz, hogy testreszabott ajánlattal tudjuk Ön felkeresni, kérjük, töltse ki a következő adatokat:
Név:
Irányítószám:
Telefon:
E-mail:
Információ: Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény törvényben foglaltak alapján személyes adataim jelen weboldalon történő megadásával hozzájárulok ahhoz, hogy adataimat a ProfitLine.hu a Személyes adatok védelméről és biztonságáról szóló adatvédelmi szabályzatában leírtak szerint kezelje és adataimat továbbítsa a Partnereink menüpontban felsorolt szolgáltató partnerei részére további egyeztetés, tájékoztatás céljából.
Köszönjük megkeresését
Köszönjük megkeresését, kollégáink hamarosan felkeresik a megadott elérhetőségek egyikén.

A szezonálisan igazított új szerződések értéke a forint betéteknél enyhén emelkedett, a januári 295,6 milliárd forintról 298,0 milliárdra, a tavaly februári 412,9 milliárdhoz képest azonban jelentősen csökkent.
    

Az euró betéteknél a szezonálisan igazított új szerződéses érték a januári 28,6 milliárd forintról 24,6 milliárd forintra csökkent februárban, ami az előző év februárhoz képest 33,3 milliárdos csökkenés.

 

Kapcsolódó kalkulátoraink:

Mennyi adót kell fizetni albérlet kiadásakor?

Mennyi illetéket kell fizetni ingatlan vásárlásakor 2017-ben?

Hogyan jutok egyszer én is saját lakáshoz?

Mennyi adót kell fizetni ingatlan értékesítésekor 2017-ben?


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák