Hírek > A külföldi egyetemek magyarországi működéséről lesz vita az Országgyűlésen >

A külföldi egyetemek magyarországi működéséről lesz vita az Országgyűlésen

2017.04.02 17:30
Négynapos üléssel folytatja munkáját az Országgyűlés a következő két hétben. A képviselők szerdán kezdhetik tárgyalni azt a kormányzati javaslatot, amely alapján a jövőben csak akkor működhetne oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.
A külföldi egyetemek magyarországi működéséről lesz vita az Országgyűlésen

A házelnök előzetes napirendi javaslata szerint az ülés hétfőn 13 órakor napirend előtti felszólalásokkal kezdődik, amit az interpellációk és az azonnali kérdések követhetnek.
   
Az első ülésnap végén az erdőgazdálkodási törvény módosítása, valamint a Magyar Agrár-, Élelmiszergazdasági és Vidékfejlesztési Kamarát érintő változtatási javaslatok vitái kerülnek terítékre.

Tudta, hogy bankbetétben romlik a pénze?
A csökkenő kamatkörnyezetben egyre nehezebb jó hozamú befektetést találni. A betéti kamatok általában 1% alatti éves hozamot fizetnek, miközben az infláció 1,8% (KSH, 2016. dec.). Így az Ön pénze reálértéken romlik.
Töltse ki kalkulátorunkat és megoldást találhat pénzügyeire!
Milyen távra fektet be általában?
   
Mekkora éves kamatot kap jelenleg?
   
Milyen kockázat mellett fektet be Ön?
   
Milyen ügyfél Ön?
 
Milyen éves hozammal lenne Ön elégedett?
   
Szeretne adómentes befektetést?
 
Pénzügyi megoldásunk:
Ahhoz, hogy testreszabott ajánlattal tudjuk Ön felkeresni, kérjük, töltse ki a következő adatokat:
Név:
Irányítószám:
Telefon:
E-mail:
Információ: Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény törvényben foglaltak alapján személyes adataim jelen weboldalon történő megadásával hozzájárulok ahhoz, hogy adataimat a ProfitLine.hu a Személyes adatok védelméről és biztonságáról szóló adatvédelmi szabályzatában leírtak szerint kezelje és adataimat továbbítsa a Partnereink menüpontban felsorolt szolgáltató partnerei részére további egyeztetés, tájékoztatás céljából.
Köszönjük megkeresését
Köszönjük megkeresését, kollégáink hamarosan felkeresik a megadott elérhetőségek egyikén.

   
Kedden az igazságügyi miniszter kezdeményezésére fogadhatják el a nemzetközi magánjogot szabályozó törvényjavaslatot, továbbá szintén Trócsányi László indítványára több ponton módosíthatják a büntetőjogi jogszabályokat. A Ház a határozathozatalai végén három LMP-s és két jobbikos képviselő fegyelemi ügyében is dönthet.
   
A szavazásokat követően nyolc általános vitát folytathatnak le, így egyebek mellett megtárgyalhatják a reklámadóról szóló módosítási javaslatot is, amely alapján az idén 20 milliárd forintot kaphatnak vissza az érintett vállalkozások. Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a változtatásról azt mondta, a legnagyobb nyertes az RTL, amely 4 milliárd forintot kaphat vissza.
   
A felsőoktatási törvény Magyarországon működő külföldi egyetemeket érintő módosítása a napirendi javaslat szerint szerdán kerülhet napirendre. A kormány szándékai alapján Magyarországon csak olyan, nem európai uniós államhoz tartozó egyetemek működhetnek, amelyekről Magyarország államközi szerződést kötött az érintett állammal. Kovács Zoltán kormányszóvivő pénteken jelezte, hogy a kabinet ennek megfelelően készen áll arra, hogy tárgyalásokat folytasson az Egyesült Államok kormányával "Soros György Magyarországon működő egyeteméről".
   
A parlament ülése a következő hétfőn ér véget. Az utolsó napon megszokott kérdések és azonnali kérdések mellett a Jobbik kezdeményezésére politikai vitát tarthatnak az Európai Unió tagállamai közötti munkabérkülönbségek csökkentéséről.

Kalkulátor ajánlónk:

Fix számokkal lottózol? Akkor ez neked való kalkulátor

Összeilletek-e a pároddal? Párkapcsolati kalkulátor

Mekkora az agyam a magyar átlaghoz képest?


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák