Hírek > Idén is jelentős beruházásokat végez az E.ON Nagykanizsán >

Idén is jelentős beruházásokat végez az E.ON Nagykanizsán

2017.04.02 20:30
Üzembiztosság, a lehető legkevesebb szolgáltatásszünet, az újonnan jelentkező energiaigények maradéktalan kielégítése – ezek a célok vezérlik az E.ON csoport hálózati elosztó társaságait. 2017-ben újabb nagykanizsai fejlesztések várhatóak, villamos- és gázvezetékeket, közvilágítási kábeleket cserél, illetve épít ki saját beruházásban a szolgáltató. A munkálatok április közepén indulnak és közel 300 millió forint értékben valósulnak meg.
Idén is jelentős beruházásokat végez az E.ON Nagykanizsán

A vállalatcsoport Zalában 6052 km hosszú áram-, és 3100 km gázhálózati vezeték üzemeltetéséről, fejlesztéséről és karbantartásáról gondoskodik, ebből 682, illetve 470 km Nagykanizsán működik. Annak érdekében, hogy a meghibásodásokat megelőzzék, a szolgáltatás biztonságát fenntartsák, a hálózati infrastruktúra fejlesztése folyamatos. A nagyszámú beruházás összehangolása Nagykanizsa MJV Városüzemeltetési szakembereinek és az E.ON mérnökeinek napi szintű együttműködését igényli.

 
Tudta, hogy bankbetétben romlik a pénze?
A csökkenő kamatkörnyezetben egyre nehezebb jó hozamú befektetést találni. A betéti kamatok általában 1% alatti éves hozamot fizetnek, miközben az infláció 1,8% (KSH, 2016. dec.). Így az Ön pénze reálértéken romlik.
Töltse ki kalkulátorunkat és megoldást találhat pénzügyeire!
Milyen távra fektet be általában?
   
Mekkora éves kamatot kap jelenleg?
   
Milyen kockázat mellett fektet be Ön?
   
Milyen ügyfél Ön?
 
Milyen éves hozammal lenne Ön elégedett?
   
Szeretne adómentes befektetést?
 
Pénzügyi megoldásunk:
Ahhoz, hogy testreszabott ajánlattal tudjuk Ön felkeresni, kérjük, töltse ki a következő adatokat:
Név:
Irányítószám:
Telefon:
E-mail:
Információ: Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény törvényben foglaltak alapján személyes adataim jelen weboldalon történő megadásával hozzájárulok ahhoz, hogy adataimat a ProfitLine.hu a Személyes adatok védelméről és biztonságáról szóló adatvédelmi szabályzatában leírtak szerint kezelje és adataimat továbbítsa a Partnereink menüpontban felsorolt szolgáltató partnerei részére további egyeztetés, tájékoztatás céljából.
Köszönjük megkeresését
Köszönjük megkeresését, kollégáink hamarosan felkeresik a megadott elérhetőségek egyikén.

 „A korábbi évekhez hasonlóan az E.ON ismét számos beruházást tervez a városban. Az elmúlt másfél évben partnereink voltak a városközpont megújítását célzó, nagyobb léptékű rekonstrukció megvalósításában. Ezt követően idén kevésbé forgalmas és központi területeket érintenek majd a beavatkozások. A fejlesztések alapos előkészítése és összehangolása ezzel együtt továbbra is kiemelt célunk. Ennek kulcsa a jól előkészített, összehangolt munkavégzés, a hatékony együttműködés. A tapasztalatok azt mutatják, hogy az E.ON-nal sikeresen tudunk együttműködni annak érdekében, hogy előzetes tájékoztatással, a munkálatok lehető leggyorsabb lebonyolításával a beruházások a lehetséges legkisebb fennakadást okozzák a város életében. Elkötelezettek vagyunk ennek a jó gyakorlatnak a folytatásában.” – mondta el Dénes Sándor, Nagykanizsa MJV polgármestere.

 

Nagykanizsa MJV és az E.ON közös célkitűzése, hogy a fejlesztések megvalósítása során a város lakosságát a lehető legrövidebb ideig zavartassa, ezért a beruházások ütemekre bontva valósulnak meg. Egy-egy vezetékszakasz cseréjét teljes burkolat helyreállítás követi, ezt követően kezdnek neki a szakemberek egy újabb szakasz bontásának. A munkálatok elvégzését követően az E.ON minden esetben gondoskodik a felbontott burkolat helyreállításáról, a környezet rendezéséről az eredeti állapotnak megfelelően.

A beruházások során az elérhető legmodernebb technológia kerül beépítésre.

 

„Biztonság – továbbra is ez elsődleges szempontja annak a folyamatos és tervszerűen végzett beruházás sorozatnak, melynek keretében idén közel 300 millió forintot fordítunk Nagykanizsa gáz- és áramhálózatának megújítására, fejlesztésére. A célunk a megelőzés – még az előtt hajtjuk végre a berendezéseink, hálózatunk megújítását, hogy az üzemzavarok száma növekedni kezdene. A rekonstrukciók végrehajtását követően újabb évtizedekig biztonságos és zavartalan energiaszolgáltatásra adnak majd lehetőséget a cserében érintett hálózatszakaszok.” – mondta el Gelencsér Lajos, az E.ON D& eacute;l-dunántúli Áramhálózati Zrt. vezérigazgatója.

 

Az első beruházások a földgázvezeték-hálózaton április közepén indulnak. Többek között a Rákóczi utca vonalában futó földgáz gerincvezeték és a csatlakozó vezetékek cseréje történik meg, de hasonló munkálatok várhatóak az Egry József utcában is. A Corvin utca egy szakaszán, a Városkapu krt. és a Péterfai utca egy-egy szakaszán és a Liszt Ferenc utca két kisebb szakszán, a Tőzike és a Bartók Béla utcában szintén polietilén csövekre cserélik az acél gerincvezetéket a szakemberek. A város több pontján kerül sor az elzárók cseréjére – melyek üzemzavar esetén gyors beavatkozásra adn ak lehetőséget.

 

A fejlesztési és rekonstrukciós munkák tervezésekor hangsúlyt kapnak a közvilágítást érintő beruházások. Elsőként a Csengery utcában cserélnek majd közvilágítási kábeleket a szakemberek. Ezt követően második ütemével folytatódik a Kinizsi Pál utca közvilágítási kábelcseréje, ahol a kábeltelevízió földkábelbe helyezésével összehangoltan, egy időben valósul meg a beruházás. A Kinizsi Pál utcában a kandeláberek is megújulnak. Az Ady Endre utca közel 1,5 km-es szakaszának közvilágítási kábeleit szintén újakra cserélik a szakemberek.

 

Az újonnan jelentkező energiaigények kielégítésére új transzformátorok épülnek a Sörgyár utcában, a Csengery, az Alkotmány és a Bajcsay utcákban – utóbbi három esetben földkábel kiépítésére is sor kerül.

 

Elsősorban a földgáz-vezetékek cseréje kapcsán kell majd időszakos forgalomi rend változásra számtani, de ez alatt az idő alatt is biztosított lesz a gázszolgáltatás. Mindössze az ún. átkötés idejére – ami néhány órás időintervallumot jelent – szünetel majd a földgáz-szolgáltatás. Ennek időpontjáról az érintettek szórólap útján előzetes tájékoztatást kapnak majd. A szolgáltató a korábbi évek gyakorlatának megfelelően, változatlanul, 15 nappal az üzemszünettel járó beruházások előtt írásos tájékoztatást küld minden érintettnek. A kivitelezéssel járó esetleges átmeneti kellemetlenségek miatt a vállalat kéri ügyfelei és az érintett lakosság megértését, amit előre is köszön.

 

További beruházások Zala megyében


Nagykanizsa városa mellett a megye számos pontján zajlanak majd beruházások 2017-ben. Többek között Keszthelyen 21 millió forint értékben valósul meg kilenc, a gázhálózat üzembiztonsága érdekében végzett, a gyors beavatkozást lehetővé tevő beruházás, Dobriban 10 millió forint értékben végeznek nyomásszabályozó rekonstrukciót a szakemberek.

Keszthelyen 74 millió forint értékben kerül sor az áramhálózat üzembiztonságát fenntartó beruházásokra.

 

Kapcsolódó kalkulátorok:

Mennyibe kerül 2017-ben 1 köbméter gáz?

Mennyibe kerül 1 kwh villamos energia 2017-ben?

Víz- és csatorna díjak 2017 - kalkulátor


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák