Hírek > Hogy tekintsünk a márciusi beszerzési-menedzserindexre? >

Hogy tekintsünk a márciusi beszerzési-menedzserindexre?

2017.04.03 12:00
A Beszerzési Menedzser Index (BMI) szezonálisan kiigazított márciusi értéke 56,0 százalék volt, 3,4 százalékponttal alacsonyabb a februári 59,4 százalékosnál. A korábbi márciusokkal összevetve azonban az idei érték érdemben meghaladja a hosszú távú márciusi átlagot (52,1) és az elmúlt három év 53,5 százalékos átlagát is, mivel március összességében átlag alatti hónap volt a korábbi években - jelentette hétfőn a Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság (MLBKT).
Hogy tekintsünk a márciusi beszerzési-menedzserindexre?

 A foglalkoztatottság indexe 50,0 pont fölött maradt márciusban is. A foglalkoztatottsági index az elmúlt hónapokhoz hasonlóan márciusban is növekedésre utal, az elmúlt egy évben már kilencedszer. Az index értéke alacsonyabb lett februárhoz képest, és közelebb került az 50,0 ponthoz, de ezzel is a második legmagasabb márciusi 1995 óta.
    

A termelési mennyiség indexe csökkent februári értékéhez képest, de 50,0 pont felett maradt, ami immár tizenkilencedik hónapja a termelt mennyiség emelkedését jelzi az előző hónappal összevetve. A mostani érték átlag feletti, 1995 óta csak öt alkalommal volt magasabb az index értéke márciusban.
    

Az új rendelések indexe erősebben csökkent, de 50,0 pont felett maradt, ami azt jelzi, hogy az új rendelések állománya ismét magasabb lett az előző havinál. A mostani érték átlag felettinek tekinthető 1995 óta, eddig kétszer mértek magasabb márciusi értékeket.
    

A vásárolt készletek harmadik hónapja emelkednek, bár a növekedés üteme lassult. Az idei márciusi indexérték az elmúlt húsz év értékei alapján így is átlag feletti, és a kilencedik legnagyobb márciusi.
  

Tudta, hogy bankbetétben romlik a pénze?
A csökkenő kamatkörnyezetben egyre nehezebb jó hozamú befektetést találni. A betéti kamatok általában 1% alatti éves hozamot fizetnek, miközben az infláció 1,8% (KSH, 2016. dec.). Így az Ön pénze reálértéken romlik.
Töltse ki kalkulátorunkat és megoldást találhat pénzügyeire!
Milyen távra fektet be általában?
   
Mekkora éves kamatot kap jelenleg?
   
Milyen kockázat mellett fektet be Ön?
   
Milyen ügyfél Ön?
 
Milyen éves hozammal lenne Ön elégedett?
   
Szeretne adómentes befektetést?
 
Pénzügyi megoldásunk:
Ahhoz, hogy testreszabott ajánlattal tudjuk Ön felkeresni, kérjük, töltse ki a következő adatokat:
Név:
Irányítószám:
Telefon:
E-mail:
Információ: Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény törvényben foglaltak alapján személyes adataim jelen weboldalon történő megadásával hozzájárulok ahhoz, hogy adataimat a ProfitLine.hu a Személyes adatok védelméről és biztonságáról szóló adatvédelmi szabályzatában leírtak szerint kezelje és adataimat továbbítsa a Partnereink menüpontban felsorolt szolgáltató partnerei részére további egyeztetés, tájékoztatás céljából.
Köszönjük megkeresését
Köszönjük megkeresését, kollégáink hamarosan felkeresik a megadott elérhetőségek egyikén.

A beszerzési mennyiség indexe csökkent februári értékéhez képest, de 50,0 pont fölött maradt, így továbbra is emelkedést jelez. A mostani érték felülmúlja az elmúlt három év átlagát, és a harmadik legmagasabb márciusi adat. A beszerzett mennyiség egy hónapig szűkült, mielőtt újból bővülésnek indult, immár tizenötödik hónapja.
    

A beszerzési árak indexe alacsonyabb lett, de 50,0 pont felett maradt, ami további árnövekedést jelez. Ezzel a beszerzési árak nyolc hónap csökkenés után a szezonális kiigazításnak köszönhetően tizenegyedik hónapja lesznek magasabbak. A mostani ütem 1995 óta vizsgálva a negyedik legnagyobb márciusi.
    

A késztermékkészletek szintje márciusban magasabb lett az előző hónaphoz képest, az index értéke 50,0 pont fölött maradt. A korábbi márciusi értékeket nézve átlag felettinek mondható az idei.
    

A külpiaci mutatók közül az importindex értéke némileg csökkent februárhoz képest, de jócskán 50,0 pont fölött maradt. A szezonális kiigazításnak köszönhetően huszonegy hónapja folyamatosan jelzi az import mennyiségének növekedését az előző hónaphoz képest. Az exportindex értéke kicsit csökkent az előző hónaphoz képest, de 50,0 pont fölött az export mennyiségének erősebb növekedését mutatja. A növekedési trend már húsz hónapja tart.

 

Kalkulátor ajánlónk:

Fix számokkal lottózol? Akkor ez neked való kalkulátor

Összeilletek-e a pároddal? Párkapcsolati kalkulátor

Mekkora az agyam a magyar átlaghoz képest?


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák