Hírek > Budapesten gyülekeznek a világ agrárszakértői >

Budapesten gyülekeznek a világ agrárszakértői

2017.04.03 16:00
A megalapozott szakpolitikai döntésekhez megbízható és széleskörű statisztikák szükségesek – és ez különösen igaz a mezőgazdaság esetében. A hét folyamán a régió 20 országából érkező statisztikusok vitatják meg az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezetének (FAO) legújabb erre vonatkozó ajánlásait és adatgyűjtési módszereit, melyek a közelmúltban az új agrárcenzus világprogram keretében jelentek meg.
Budapesten gyülekeznek a világ agrárszakértői

1945 óta az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO), melynek regionális irodája Budapesten található, tízéves globális programok révén támogatja a mezőgazdasági összeírások végrehajtását. A most kezdődött 2020-as ciklusban gyűjtenek adatot a mezőgazdaság környezeti hatásáról, az üvegházhatásúgáz-kibocsátásról, a növénytermesztés intenzitásáról, a földbirtokok tulajdonosi struktúrájáról, a földhasználatról, öntözési módszerekről és az ahhoz használt víz forrásáról, a halászatról, haszonállattartásról és természetesen a gazdaságok számáról és méretéről.

Az új irányelvek, melyeket a FAO statisztikai egysége dolgozott ki, újszerű és költség-hatékony módszereket kínálnak az adatgyűjtéshez, a mezőgazdasági és a lakossági cenzus összekapcsolásához és az adatok szélesebb körű terjesztéséhez.

Tudta, hogy bankbetétben romlik a pénze?
A csökkenő kamatkörnyezetben egyre nehezebb jó hozamú befektetést találni. A betéti kamatok általában 1% alatti éves hozamot fizetnek, miközben az infláció 1,8% (KSH, 2016. dec.). Így az Ön pénze reálértéken romlik.
Töltse ki kalkulátorunkat és megoldást találhat pénzügyeire!
Milyen távra fektet be általában?
   
Mekkora éves kamatot kap jelenleg?
   
Milyen kockázat mellett fektet be Ön?
   
Milyen ügyfél Ön?
 
Milyen éves hozammal lenne Ön elégedett?
   
Szeretne adómentes befektetést?
 
Pénzügyi megoldásunk:
Ahhoz, hogy testreszabott ajánlattal tudjuk Ön felkeresni, kérjük, töltse ki a következő adatokat:
Név:
Irányítószám:
Telefon:
E-mail:
Információ: Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény törvényben foglaltak alapján személyes adataim jelen weboldalon történő megadásával hozzájárulok ahhoz, hogy adataimat a ProfitLine.hu a Személyes adatok védelméről és biztonságáról szóló adatvédelmi szabályzatában leírtak szerint kezelje és adataimat továbbítsa a Partnereink menüpontban felsorolt szolgáltató partnerei részére további egyeztetés, tájékoztatás céljából.
Köszönjük megkeresését
Köszönjük megkeresését, kollégáink hamarosan felkeresik a megadott elérhetőségek egyikén.

„A FAO agrárcenzus és –felmérés egysége több mint két évig dolgozott az új kör ajánlásain, amit megelőzött az országokkal és érintett szervezetekkel való konzultáció,” mondta Giorgi Kvinikadze, a FAO európai és közép-ázsiai regionális irodájának statisztikusa Budapesten. „Az irányelveket most nyolc ilyen találkozó során mutatjuk be szerte a világon, hogy segítsük megérteni az új megközelítés lényegét.”

A nemzeti mezőgazdasági összeírások sok területre kiterjedő forrását kínálják a statisztikai adatoknak, melyek a döntéshozatalt segítik. A FAO ajánlásokhoz révén, melyeket minden 10 évben adnak ki, biztosítható, hogy az így nyert adatok nemzetközileg is összevethetők lesznek, elemezhetővé válnak globális trendek és teljesítmények.

 

„A kutatásról, üzletről, befektetésről és nemzeti szakpolitikákról hozott döntéseknek megalapozottnak kell lennie,” mondta a FAO grúz nemzetiségű szakértője. „Napjainkban a mezőgazdasági összeírás kínálja a legteljesebb információt a mezőgazdaság szerkezetéről, és az egyetlen statisztikai forrás, amely a szektorról részletekbe menő képet fest, legyen szó az ország egészéről vagy csak egy területi egységéről.”

A mai nappal kezdődő és egész héten át tartó találkozón – a hazai szakértőkön kívül – a következő országok képviselői vesznek részt: Albánia, Azerbajdzsán, Bosznia-Hercegovina, Fehéroroszország, Georgia, Izrael, Kazahsztán, Kirgizisztán, Macedónia Volt Jugoszláv Köztársaság, Moldova, Montenegró, Oroszország, Örményország, Szerbia, Tádzsikisztán, Törökország, Türkmenisztán, Ukrajna és Üzbegisztán.

 

Kalkulátor ajánlónk:

Fix számokkal lottózol? Akkor ez neked való kalkulátor

Összeilletek-e a pároddal? Párkapcsolati kalkulátor

Mekkora az agyam a magyar átlaghoz képest?


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák