Hírek > Közérthetőbb pénzügyi információkat a fogyasztóknak! >

Közérthetőbb pénzügyi információkat a fogyasztóknak!

2017.04.03 19:05
A legalapvetőbb pénzügyi információkat könnyen érthető formában kell eljuttatni a fogyasztók széles köréhez, ebben segítenek a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Pénzügyi navigátor füzetei, illetve a jegybank és az öt nagy áruházlánc között aláírt együttműködési megállapodás - mondta az MNB felügyeleti szóvivője hétfőn az M1 aktuális csatornán.
Közérthetőbb pénzügyi információkat a fogyasztóknak!

Fülöp Zsuzsanna hozzátette: az együttműködési megállapodásnak is az az egyik célja, hogy minél több ember tájékozódhasson a körültekintő hitelfelvételről és a tudatos háztartási költségvetés tervezéséről.
  

A fogyasztási hitelek (áruhitelek, személyi kölcsönök, hitelkártyák) mind olyan kölcsönök, amelyekhez a fogyasztók gyorsan, egyszerű ügyintézés mellett juthatnak hozzá, ugyanakkor nem csak a felvett összeget kell visszafizetni a futamidő alatt, hanem az ehhez tartozó kamatokat is - hívta fel a figyelmet. Ezért fontos, hogy a fogyasztók tudják, hogy milyen kötelezettséget vállalnak. Ha körültekintően járnak el, több terméket hasonlítanak össze és megismerik az adott hitel jellemzőit, akkor a futamidő alatt nem érheti őket meglepetés - mondta.

 

Kalkulátor ajánlónk:

Fix számokkal lottózol? Akkor ez neked való kalkulátor

Összeilletek-e a pároddal? Párkapcsolati kalkulátor

Mekkora az agyam a magyar átlaghoz képest?


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák