Hírek > Felfelé ívelt a az euróövezeti feldolgozóipar teljesítménye márciusban >

Felfelé ívelt a az euróövezeti feldolgozóipar teljesítménye márciusban

2017.04.03 20:00
Közel hat éve a legnagyobb mértékben nőtt márciusban az euróövezet feldolgozóiparának teljesítménye a londoni IHS Markit gazdaságkutató intézet hétfőn közzétett kimutatása szerint.
Felfelé ívelt a az euróövezeti feldolgozóipar teljesítménye márciusban

Márciusban a végleges adatok szerint az előzetes értéknek megfelelő 56,2 pontra emelkedett az euróövezetben a feldolgozóipari beszerzésimenedzser-index a februári 55,4 pontról. Márciusban így a feldolgozóipar teljesítményének növekedési üteme 71 havi, majdnem hat éves csúcsra ért fel.
    

A feldolgozóipari BMI 55,6 pontos első három havi átlaga 2011 első negyedéve óta a legmagasabb.
    

A BMI 50 pont feletti értéke a vizsgált gazdasági tevékenység teljesítményének a növekedését, 50 pont alatti értéke pedig csökkenését jelzi.
    

A növekedési ütem Németországban, Olaszországban és Franciaországban gyorsult, lassult viszont Spanyolországban és Írországban.
    

Országonként a legmagasabb feldolgozóipari BMI Németországban volt márciusban, 58,3 pont, 71 havi csúcs. Olaszország 55,7 ponttal 72 havi csúcsot ért el. Hollandiában 57,8 pont, Ausztriában 56,8 pont, Spanyolországban 53,9 pont, Írországban 53,6 pont, Franciaországban 53,3 pont volt a márciusi feldolgozóipari BMI, míg Görögországban 46,7 pont.
    

Márciusban az euróövezet feldolgozóiparában Görögország kivételével gyorsult a teljesítmény növekedési üteme. Görögországban viszont a teljesítmény csökkenésének az üteme gyorsult, az export ismét meredeken zuhant.
   

Tudta, hogy bankbetétben romlik a pénze?
A csökkenő kamatkörnyezetben egyre nehezebb jó hozamú befektetést találni. A betéti kamatok általában 1% alatti éves hozamot fizetnek, miközben az infláció 1,8% (KSH, 2016. dec.). Így az Ön pénze reálértéken romlik.
Töltse ki kalkulátorunkat és megoldást találhat pénzügyeire!
Milyen távra fektet be általában?
   
Mekkora éves kamatot kap jelenleg?
   
Milyen kockázat mellett fektet be Ön?
   
Milyen ügyfél Ön?
 
Milyen éves hozammal lenne Ön elégedett?
   
Szeretne adómentes befektetést?
 
Pénzügyi megoldásunk:
Ahhoz, hogy testreszabott ajánlattal tudjuk Ön felkeresni, kérjük, töltse ki a következő adatokat:
Név:
Irányítószám:
Telefon:
E-mail:
Információ: Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény törvényben foglaltak alapján személyes adataim jelen weboldalon történő megadásával hozzájárulok ahhoz, hogy adataimat a ProfitLine.hu a Személyes adatok védelméről és biztonságáról szóló adatvédelmi szabályzatában leírtak szerint kezelje és adataimat továbbítsa a Partnereink menüpontban felsorolt szolgáltató partnerei részére további egyeztetés, tájékoztatás céljából.
Köszönjük megkeresését
Köszönjük megkeresését, kollégáink hamarosan felkeresik a megadott elérhetőségek egyikén.

Jó passzban kezdi az évet az európai feldolgozóipar, de a beszállítói fennakadások és a beszerzési költségek növekedése már kezd gondokat okozni. Az üzleti aktivitásnak azonban minden összetevője, a termelés, az új megrendelések, az export, a rendelésállomány és a foglalkoztatás egyaránt hat éves csúcs közelében jár - foglalta össze a tanulmány megállapításait Chris Williamson, az IHS Markit vezető közgazdásza.
    

Rámutatott azonban, hogy a beszállítói fennakadások is közel hat éve nem tapasztalt késlekedéseket okoznak, ami arra utal, hogy nehezükre esik lépést tartani a kereslet növekedésével. Mindez lehetőséget nyújt az árak emelésére, ami a feldolgozóipar beszerzési költségeinek 2011 közepe óta nem tapasztalt sebességű emelkedéséhez vezetett annak ellenére is, hogy márciusban az olaj ára is csökkent és az euró is erősödött a dollárral szemben.

 

Kapcsolódó kalkulátorok:

Milyen lenne a helyes vérnyomás érték az én koromban?

Termálfürdő, gyógyvíz kalkulátor - melyik fürdő gyógyít meg?

Gyomorsav, reflux kalkulátor - nagy a baj?

Milyen bajra milyen gyógynövény a jó?És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák