Hírek > Több ágazat számai is növekedést mutatnak >

Több ágazat számai is növekedést mutatnak

2017.04.06 02:00
Látható bővülés kezd kialakulni az ipar több ágazatában is - kommentálta Pomázi Gyula, a Nemzetgazdasági Minisztérium helyettes államtitkára az ipari termelési adatok februári alakulását szerdán az M1 aktuális csatornán.
Több ágazat számai is növekedést mutatnak

A Központi Statisztikai Hivatal első becslése alapján az ipari termelés volumene februárban 2,7 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit, munkanaphatástól megtisztítva a termelés 7,0 százalékkal emelkedett.
   

 Pomázi Gyula  részben a jármű-, a gumi-, a gépipar, valamint az elektronikai iparág  javuló teljesítményével magyarázta a termelés emelkedését, de a helyettes államtitkár szerint látható bővülés kezd kialakulni a gyógyszeriparban, az orvosi műszergyártásban, és az információtechnológiában is. Felidézte, hogy 2014 óta 13 százalékkal nőtt a magyar ipari termelés volumene, ami meghaladja az uniós átlagot.

 

Kalkulátor ajánlónk:

Fix számokkal lottózol? Akkor ez neked való kalkulátor

Összeilletek-e a pároddal? Párkapcsolati kalkulátor

Mekkora az agyam a magyar átlaghoz képest?


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák